Σάββατο 21 Ιουλίου 2007

Η φιλεργατική Ν.Δ

Διάβασα στο in.gr ότι σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία του Σαββάτου, με βάση το νόμο 3552/2007 του περασμένου Απριλίου, αυξάνει το επίδομα ανεργίας στα 367,4 ευρώ ( "πολλά λεφτά για κάποιον που μένει άνεργος") αλλά συγχρόνως λόγω πρόβλεψης του νόμου, οι μερικώς απασχολούμενοι θα παίρνουν μειωμένο επίδομα που θα κυμαίνεται από 183,7 ευρώ έως 275 ευρώ.

Αν σκεφτεί κανείς ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ανέργων είναι κάποιοι παρτ-ταιμ εργαζόμενοι η κυβέρνηση με κουτοπονηριά τα παίρνει από αυτούς για να δώσει κάποια ψίχουλα στους υπόλοιπους. Δεν φτάνει που αν πάσα στιγμή οι μερικώς απασχολούμενοι βρίσκονται χωρίς δουλειά, έρχεται και το κοινωνικό κράτος της δεξιάς να τους αποτελειώσει.

Προς τα έξω βέβαια εκείνο που κυρίως βγήκε ήταν η αύξηση του επιδόματος που η "καλή κυβέρνηση" κάνει για τους εργαζόμενους και σε αυτό βοήθησαν αρκετά τηλεοπτικά κανάλια. Αλλά τι να λέμε και τι να θυμηθούμε, τη μείωση της αποζημίωσης για τις υπερωρίες, την αύξηση του ωραρίου στα καταστήματα σε σημείο που ήδη οι εργαζόμενοι σ' αυτά έχουν αρχίσει να λαλούν, τις επιπλέον Κυριακές που ήθελαν να δώσουν στα εμπορικά καταστήματα.

Ξέρω ότι κάποιοι εργαζόμενοι εκ παραδόσεως ψηφίζουν δεξιά, κάποιοι άλλοι τις τελευταίες εκλογές πίστεψαν στα ψέματα τους και ψήφισαν Ν.Δ, πιστεύοντας ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση τους ή γιατί τους υποσχέθηκαν κάποια θέση. Ξέρω επίσης ότι σ' αυτούς είναι δύσκολο να παραδεχτούν ότι δεν περιμένουν τίποτα από τη Ν.Δ, είναι δύσκολο να το πουν ακόμα και σε κάποια τυχόν δημοσκόπηση, εκείνο όμως που μπορούν να κάνουν στις επερχόμενες εκλογές είναι κάτι πολύ απλό

Μαύρο στο Μαυρογιαλούρο (Καραγιαλούρο)
Μαύρο στη Ν.Δ

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια: