Κυριακή 1 Ιουλίου 2007

Η ικανότητα να λες ωραία λόγια, αλλά να μην κάνεις τίποτα

Πριν τις εκλογές ( 5-3-2004) ο Κ. Καραμανλής έλεγε ότι

"Δεν είπα τίποτα, μα τίποτα, το οποίο δεν είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να το κάνουμε"

Χθες διαβάζω στα "ΝΕΑ" ότι στις 13/3/2007 σε κάποια σύσκεψη για το περιβάλλον έλεγε πάλι

"Συντονίζουμε τις δράσεις μας με βάση το δίπτυχο : έγκαιρη πρόληψη - αποτελεσματική αντιμετώπιση. Στο πλαίσιο αυτό το Υπουργείο Εσωτερικών εφαρμόζει φέτος νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, Το Εθνικό Σχέδιο για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών...." ,

ενώ ο Πρ. Παυλόπουλος στις 14/3/2007 δήλωνε

"Είναι η πρώτη φορά που η Πολιτεία τόσο έγκαιρα έρχεται όχι απλώς να προγραμματίσει, αλλά να οργανώσει τα μέτρα..... Από πλευράς κυβέρνησης υπάρχει πλήρης ετοιμότητα, κάτι το οποίο δεν είχε γίνει ποτέ στο παρελθόν"

Και ήταν τόσο καλή η προετοιμασία, η οργάνωση των μέτρων, τόσο καλή η ετοιμότητα που κάηκε η μισή Ελλάδα, σκέψου δηλαδή να μην είχαν γίνει αυτές οι συσκέψεις. Ωραία τα λόγια, αλλά τι γίνεται με τα έργα; Χάθηκαν για την Αττική, αλλά και σε άλλα μέρη τις Ελλάδας πνεύμονες πρασίνου, γιατί μόνο στα λόγια είναι κάποιοι ικανοί.

Για να δούμε δε το μεγάλο ενδιαφέρον αυτής της κυβέρνησης για τα δάση θυμίζω ότι ο Ε. Μπασιάκος ήθελε να περάσει τροπολογία για αναστολή των κατεδαφίσεων σε δασικές περιοχές, ενώ ο Β. Πολύδωρας αντί να είναι παντού παρών προτίμησε το γλέντι που οργάνωσαν οι νεοπροσληφθέντες αγροφύλακες. Αυτό θα πει οργάνωση ακόμα δεν προσλήφθηκαν και κατάφεραν να οργανώσουν και γλέντι, τόσο πολύ γνωριζόντουσαν.

Όπως και με το Μητσοτάκη η "δεξιά παρένθεση" πρέπει να κλείσει και είναι στο χέρι του κάθε Έλληνα πολίτη.


buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια: