Πέμπτη 12 Ιουλίου 2007

Ας βάλουν συνέντευξη και στις πανελλήνιες

Ένας βαθμολογητής σίγουρα δεν είναι αντικειμενικός και για αυτό προβλέφθηκε να υπάρχει και δεύτερος και σε περίπτωση αποκλίσεων και τρίτος. Και οι αποκλίσεις μπορεί να υπάρχουν και να οφείλονται είτε γιατί
α. Δεν έχουν εμπειρία κάποιοι βαθμολογητές
β. Δεν έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες στο τι πρέπει να θεωρηθεί σωστό ή όχι
γ. Τα θέματα ίσως να μην είναι και τόσο ξεκάθαρα έτσι να μπορεί να δίνει ο καθένας τη δική του λύση
δ. Λόγω κόπωσης του βαθμολογητή και τέλος πάντων πολλών πιθανών άλλων μικρότερων παραγόντων.

Με τους τρεις βαθμολογητές ( σε περίπτωση απόκλισης ) τουλάχιστον διασφαλίζεται όσο περισσότερο γίνεται η δίκαιη βαθμολόγηση ενός γραπτού. Όταν όμως έχουν βαθμολογηθεί τα γραπτά και αποκαλυφθούν οι βαθμοί οποιαδήποτε επέμβαση σίγουρα δεν γίνεται για το καλό όλων και σίγουρα γίνεται εκ του πονηρού.

Και όταν η επέμβαση γίνεται από το φορέα που είναι υπεύθυνος για το αδιάβλητο αυτών των εξετάσεων, τώρα καταλαβαίνω τι σημαίνει επανίδρυση του κράτους. Επιστροφή στα χρόνια που
α. Έδινε κάποιος για παράδειγμα εξετάσεις για υπάλληλος στην ΕΤΕ, ήξερε τέλεια αγγλικά και έπαιρνε 12 και ο μπροστινός του που έδινε λευκή κόλλα έπαιρνε 19 και εννοείται ήταν αργότερα στη λίστα των προσλήψεων.
β. Για ένα δάνειο για σπίτι έπρεπε να μεσολαβήσει κάποιος βουλευτής ή πολιτευτής ( της ΝΔ εννοείται ) και άλλα πολλά .

Κάνω λοιπόν μία απλή σκέψη :

Αν σε αυτές τις εξετάσεις που φημιζόντουσαν για το αδιάβλητο τους γίνονται τέτοιες επεμβάσεις και μάλιστα κεντρικά, τι να υποθέσει κανείς για όλες τις υπόλοιπες που τις περισσότερες φορές δεν τις παίρνει χαμπάρι κανείς.


Κάνω όμως και μία απλή πρόταση προς το Υπουργείο Παιδείας :

Τι το παιδεύετε , βάλτε και εδώ τη συνέντευξη, να ξέρουν "σεμνά και ταπεινά" από την αρχή "τα παιδιά" ότι θα έχουν την κατάλληλη αντιμετώπιση, να ξέρουν και το βαθμό που θα πάρουν να μην μπαίνουν στο κόπο να κάνουν και φροντιστήριο.

Η κοροϊδία πρέπει να τελειώνει, φτάνει πια, αρκετά προβλήματα δημιουργούνται όποτε κυβερνά η δεξιά. Η παρένθεση πρέπει να κλείσει.

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια: