Κυριακή 1 Ιουνίου 2008

Οι ανοικτές εκδηλώσεις είναι ότι καλύτερο



Χθες σάββατο πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος η εκδήλωση - συζήτηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε συνεργασία με τον Τομέα Περιβάλλοντος του ΠΑ.ΣΟ.Κ με θέμα:

«ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – ΕΝΕΡΓΕΙΑ – ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ»

Θα ήθελα να σταθώ σε κάποια σημεία της όλης εκδήλωσης, που τα θεωρώ σημαντικά.

Ξεκινώντας από το πρωί σε εμένα προσωπικά μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις η όλη προσπάθεια των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ να ενημερώσουν τον κόσμο και για την εκδήλωση, αλλά και να τον ευαισθητοποιήσουν για θέματα περιβάλλοντος. (Ο κόσμος θέλει και τον ευρωβουλευτή του στο δρόμο και κοντά του)

Δεύτερο ότι είχε προβλεφθεί στην εκδήλωση η συμμετοχή μικρών παιδιών. Δυστυχώς η γενιά η δική μας πήρε τα μηνύματα πολύ αργά και δεν μπόρεσε έτσι να αποφύγει λάθη.

Το τρίτο πολύ σημαντικό ήταν η συμμετοχή του κόσμου σε μία εκδήλωση, που όπως παρατήρησε και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Α. Παπανδρέου, στην ομιλία του ήταν "πολύ πρωτότυπη εκδήλωση, με έναν άλλο πολιτισμό".

Το τέταρτο η δημόσια πρόσκληση του Γ. Παπανδρέου για ενημέρωση των μελών και στελεχών του κινήματος από την WWF Hellas και την GREENPEACE.

"Και θα ήθελα εδώ να πω ότι, όπως ήρθαν, συμμετείχαν και παρουσίασαν τις απόψεις τους, η WWF και η GREENPEACE, θέλω κι εγώ να τους προσκαλέσω: Εμείς είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε όλες μας τις Οργανώσεις, σε όλη την Ελλάδα, να έρθουν να μας ενημερώσουν, να μας επιμορφώσουν, να μας εκπαιδεύσουν, να μας ευαισθητοποιήσουν για το μεγάλο αυτό θέμα του περιβάλλοντος"

Και τέλος στην κατάθεση από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ.Α Παπανδρέου πέντε προτάσεων για την προστασία του περιβάλλοντος.

Νομίζω ότι αξίζουν τέτοιες εκδηλώσεις να γίνονται πιο τακτικά και πάντα σε ανοιχτούς χώρους.

Φωτογραφίες μπορείτε να δείτε και στην ιστοσελίδα της Δ.Ο Ζωγράφου στο άρθρο
Δίνουμε τη μάχη για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια: