Τρίτη 27 Μαΐου 2008

Η σοβαρότητα, οι συνεργασίες και η κάθοδος στον Άδη

Πάντα πίστευα και πιστεύω στις συνεργασίες, στην σύγκλιση απόψεων είτε αυτό αφορά θέματα επαγγελματικά, είτε θέματα πολιτικά ή άλλα, όμως κάθε συνεργασία πρέπει να γίνεται με κάποιες αρχές και κάποια σοβαρότητα και όχι με άλλα κριτήρια.

Πριν μερικές μέρες παρακολουθώντας τις εκδηλώσεις για το Μάη του 68 άκουσα το Νίκο Κωνσταντόπουλο να ξεκαθαρίζει, έστω και μετά από αρκετό καιρό, ότι το όφελος όλων μας είναι να φύγει η δεξιά από την εξουσία και για αυτό η συνεργασία ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ είναι επιβεβλημένη. Και πάνω που άρχιζα να βλέπω ότι πάει κάτι να αλλάξει διαβάζω ότι ο Κ. Αλαβάνος όχι μόνο αποκλείει την όποια συνεργασία αλλά και δηλώνει (από το in.gr )

«Λένε για κοινή κάθοδο ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ. Για μας το σημαντικό δεν είναι η 'κάθοδος'. Το σημαντικό είναι η 'άνοδος'. Διότι, εάν υπήρχε μια κοινή παρουσία στις εκλογές, θα υπήρχε μια απότομη κάθοδος των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε ο κ. Αλαβάνος.

Έχω γράψει ξανά ότι σε όλα τα θέματα ευθύνες έχουμε όλοι. Το ΠΑΣΟΚ από παλαιά και μάλιστα για κρίσιμα θέματα έχει προτείνει συνεργασία στη βάση κάποιων συγκεκριμένων θέσεων, αλλά τις περισσότερες φορές εισπράττει άρνηση με διάφορες δικαιολογίες που επιτρέψτε μου το μόνο που κρύβουν είναι φόβο ότι κάποιοι από τα διάφορα ρεύματα τους κάποια στιγμή μπορεί να την "κάνουν" για άλλους χώρους.

Επιτέλους αυτό το θέατρο πρέπει να τελειώνει με τους συντρόφους του ΣΥΝ. Θέλετε κύριοι του ΣΥΝ κάτι να αλλάξει ή το μόνο σας πρόβλημα είναι πως θα αυξήσετε το ποσοστό σας όπως επιδιώκει χρόνια και μάταια το ΚΚΕ?

Ας καταλάβουν κάποιοι ότι το πρόβλημα του απλού εργαζόμενου είναι πως θα λυθούν τα προβλήματα του και όχι αν θα υπάρχει απότομη κάθοδος των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ.

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια: