Τρίτη 20 Μαΐου 2008

Στο χέρι της νεολαίας είναι να κερδίσει το στοίχημα

Οι εκλογές για τοπικά, νομαρχιακά και περιφερειακά όργανα στο ΠΑΣΟΚ τελείωσαν και ως συνήθως υπάρχουν χαρούμενοι, δικαιωμένοι, δυσαρεστημένοι και παραπονούμενοι.

Από τα χαρακτηριστικά των εκλογών αυτών ήταν η αύξηση των οργανώσεων βάσης καθώς και η σημαντική ανανέωση λόγω της ρήτρας που προέβλεπε ότι το 50 % θα είναι νεοεισερχόμενοι. Η παρουσία νεολαίων στα διάφορα όργανα είναι αρκετά μεγάλη και θα είναι πολύ σημαντική για το Κίνημα, αρκεί να μην προσπαθήσουν οι νέοι μας να αντιγράψουν τις κακές συνήθειες παλαιοτέρων, να εργαστούν με όσο ζήλο δούλεψαν για την εκλογή τους και να βάλλουν πάνω από όλα το σύνολο και όχι το άτομο τους.

Παρακολουθώντας τις εκδηλώσεις για το Μάη του 68, που οργάνωσε το ΙΣΤΑΜΕ και τις τοποθετήσεις κάποιων νεολαίων, σε πολλές από αυτές διέκρινα ένα είδος "παράπονου" ότι εμείς οι παλαιότεροι τους φορτώσαμε περισσότερα προβλήματα από όσα παραλάβαμε. Δεν έχουν άδικο σ' αυτό, έχουν όμως την ευκαιρία εκπαιδευόμενοι από τα λάθη μας να διορθώσουν κάποια κακώς κείμενα. Στο χέρι τους είναι να διορθωθούν πολλά. Πέρα από κάθε διαμαρτυρία όμως πρέπει να υπάρχει και κάποια πρόταση που να αφορά το σύνολο.

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια: