Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008

Δημοκρατική συμμετοχή των πολιτών

Εδώ και πολλά χρόνια σε συζητήσεις με γνωστούς και φίλους έχω ακούσει να επαναλαμβάνονται τα ίδια και τα ίδια για τα προσόντα που θα πρέπει να έχει ένας ηγέτης και κανείς δεν μπαίνει στο κόπο να σκεφτεί ότι ο κόσμος αλλάζει και όλοι μας θέλουμε κάτι διαφορετικό. Από τη μία βλέπουμε τα προβλήματα να συσσωρεύονται και από την άλλη κάποιοι ψάχνουν για τον ηγέτη που θα έχει τις λύσεις στο τσεπάκι του, που μόνο αυτός θα είναι σε θέση να γνωρίζει ποιο είναι το καλό μας και αν κάτι δεν πάει καλά θα φταίει η "άτιμη η κοινωνία".

Για τις ευθύνες μας, για τη μη συμμετοχή κάποιων από εμάς δεν μιλάει κανείς. Το ότι σκόπιμα κάποιοι απαξιώνουν την πολιτική για να μπορούν να δρουν αυτοί μόνοι και ανενόχλητοι κανείς δεν μιλάει.

Γιατί τα λέω αυτά, γιατί διαβάζοντας την χθεσινή ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στη βουλή στο κλείσιμο της λέει

"Δεν πιστεύω στα παλιά πρότυπα ηγετών. Ο 21ος αιώνας απαιτεί ηγέτες που στηρίζουν και αγωνίζονται για τη μεγαλύτερη δυνατή δημοκρατική συμμετοχή των πολιτών"

Για το τελευταίο όχι απλά το λέει, αλλά από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το τιμόνι του ΠΑΣΟΚ έμπρακτα και με πολλές δυσκολίες προσπαθεί να το πραγματοποιήσει. Στο χέρι μας είναι να αρπάξουμε αυτή την ευκαιρία, αν θέλουμε κάτι να αλλάξει και στο Κίνημα αλλά και στο τόπο.




ΥΓ : Ευχαριστώ το φίλο Στέφανο για την προώθηση του Video

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια: