Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2007

Πέρα από το ηθικό μέρος υπάρχουν και πολλές διαφορές

Είχα σκοπό εδώ και αρκετές μέρες να γράψω για τις διαφορές μεταξύ του Κου Βενιζέλου και του Προέδρου αλλά βλέπετε με πρόλαβαν η εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" και ο φίλος μου ο Νίκος.

Θα σταθώ σήμερα στο κομμάτι που αναφέρεται στην ταυτότητα του κόμματος.
Όταν ανέλαβε Πρόεδρος του κινήματος ο Γιώργος Παπανδρέου, το κόμμα άνοιξε για πολλούς που όχι μόνο ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ, αλλά και με όσες δυνάμεις είχαν στήριζαν τις όποιες επιλογές των στελεχών, χωρίς να είναι μέλη και χωρίς μέχρι εκείνη τη στιγμή να έχουν κάποιο προσωπικό όφελος.

Το κίνημα άνοιξε όχι μόνο για να τους δεχτεί ως μέλη ή και φίλους , τους έδωσε τη δυνατότητα να μετέχουν, να εκφράζουν τη γνώμη τους, χωρίς οποιαδήποτε λογοκρισία και αυτό δεν μπορεί να το αρνηθεί κανείς. Δυστυχώς όμως σε κάποιους "συντρόφους" η διαδικασία αυτή δεν τους άρεσε, δεν ήθελαν συμμετοχή, δεν ήθελαν ενεργά μέλη με κάποια γνώμη, ήθελαν οπαδούς. Τους βολεύουν οι μηχανισμοί, που ανάλογα με τις συγκυρίες υποστηρίζουν πότε τον ένα και πότε τον άλλον. Και ο Κος Βενιζέλος έχει ταχθεί κατά της λογικής του ανοιχτού κόμματος, γιατί λέει μπορεί να οδηγήσει σε διαμπερές κόμμα.

Προσωπικά εκείνο που ξέρω είναι ότι πρώτη φορά στα χρονικά, όχι μόνο της Ελλάδας, ένα πρόγραμμα ενός κόμματος να συζητηθεί και διαμορφωθεί από όλο το κόσμο του ΠΑΣΟΚ. Είναι η πρώτη φορά που άτομα σε διαφορετικές πόλεις καταφέραμε να συνθέσουμε διαφορετικές ιδέες, να συζητήσουμε για τα κοινά και συγχρόνως να βοηθήσουμε έτσι ώστε κάθε Δημοτική Οργάνωση να οργανωθεί στα πρότυπα ενός σύγχρονου κόμματος. Όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν με ένα κόμμα κλειστό, ένα κόμμα που θα ελέγχεται από κάποιους κυρίους και δεν θα δίνεται δυνατότητα συμμετοχής σε κάποιο που δεν είναι αρεστός σ' αυτούς.

Διαφορές υπάρχουν και μάλιστα με ταυτότητα που δεν χρειάζεται να έχει το θρήσκευμα

buzz it!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

keep walking!!!

Ανώνυμος είπε...

Pesta re Stefadoure!!!!
Antoniadis Dimitris