Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Κε Άρη ποιοι προσβάλλουν την μνήμη του Ελληνικού λαού;

Δήλωση Άρη Σπηλιωτόπουλου για την κλήτευση του Κ. Καραμανλή στην προανακριτική επιτροπή : «το να σύρεται ένας πρώην πρωθυπουργός στην Προανακριτική Επιτροπή είναι προσβολή όχι μόνο στην πολιτική αισθητική, αλλά και στη μνήμη του λαού που είδε και στο παρελθόν ηγέτες του να πηγαίνουν στο Ειδικό Δικαστήριο»

Σεβαστός ο θεσμικός ρόλος του πρωθυπουργού, αλλά το θέμα είναι αν ο Κ. Καραμανλής σεβάστηκε και το ρόλο του και τους Έλληνες πολίτες με όσα διαδραματίστηκαν επί κυβερνήσεων του. Ποιος είπε ότι όταν ο λαός ψηφίζει, ταυτόχρονα δίνει και ένα συγχωροχάρτι στον εκάστοτε Πρωθυπουργό να κάνει ότι θέλει, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα.

Αν η Ελλάδα βρίσκεται σε αυτό το χάλι η κύρια αιτία είναι η Ν.Δ του Κ. Καραμανλή, άσχετα αν ακόμα και τώρα κάποιοι θέλουν να ρίξουν ευθύνες δεξιά και αριστερά. Πέρα από τα γνωστά σκάνδαλα, από τα οποία ζημιώθηκε με τον ένα ή άλλο τρόπο η Ελλάδα, μη ξεχνάμε πριν το 2004 πόσο πολύ η Ν.Δ έκλεινε το μάτι σε επίδοξους φοροφυγάδες ότι βγάλτε μας κυβέρνηση και θα καταργήσουμε το "άδικο ΣΔΟΕ" και πως οι πρώτες αποφάσεις που πάρθηκαν αφορούσαν χαρισματικές διευκολύνσεις προς υμέτερους και κεφαλαιούχους.

Εδώ και πολύ καιρό, ανά διαστήματα διάφορες εφημερίδες "μας απειλούν" ότι κάποια στιγμή ο πρώην θα μιλήσει. Γιατί δεν το κάνει; Εγώ ξέρω ότι όταν κάποιος έχει δίκιο, όταν νοιώθει ότι τον αδικούν, βγαίνει έστω και σε μία συνέντευξη να πει αυτά που πρέπει. Γιατί δεν πάει στη Βουλή; (Αυτή που επειδή τη σεβόταν ήξερε να την κλείνει όποτε το συνέφερε, Κε Άρη;

Ξέρω πολύ καλά ότι δεν θα παρουσιαστεί και θα στείλει ένα υπόμνημα, που από τώρα φαντάζομαι ότι μάλλον θα είναι έκθεση ιδεών. Αν τολμά, ας μην κρύβεται πίσω από τίτλο του πρώην πρωθυπουργού, ας αναλάβει τις ευθύνες οι οποίες πέρα από πολιτικές είναι και άλλης μορφής.

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια: