Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Μπας και το "Μνημόνιο" έγινε για να έχουμε καλούς Δημάρχους;

Ο καλός Δήμαρχος, ο καλός Περιφερειάρχης, ο καλός σύμβουλος δεν είναι αυτός που έχει εμπειρία αυτοδιοικητική, δεν είναι αυτός που ξέρει τα προβλήματα του τόπου του, δεν είναι αυτός που με άξιους συνεργάτες θα κάνει την κάθε περιοχή πιο ανθρώπινη, δεν είναι αυτός που με διαφάνεια θα διαχειριστεί τα χρήματα του Ελληνικού λαού, αλλά αυτός που είναι ενάντια στο μνημόνιο. Ποιος το λέει αυτό;

Η πλειονότητα των κομμάτων της αντιπολίτευσης με "μπροστάρηδες" τα κόμματα της αριστεράς που μπορούμε να πούμε ότι ξέρουν πάντα να παίζουν σε τέτοια γήπεδα ( για να χρησιμοποιήσω και όρο ποδοσφαιρικό ).

Γιατί το κάνουν; Πολλές οι αιτίες ίσως, αλλά θα σταθώ στη γνωστή ιστορία του αποπροσανατολισμού του κόσμου, ενός κόσμου που λόγω των προβλημάτων που έχει είναι πιο ευάλωτος και έτσι είναι πιο πιθανό να τους ψηφίσει.

Πείθουν άραγε το κόσμο;

Δεν ξέρω αν είμαι πολύ αισιόδοξος, αλλά δεν το νομίζω γιατί τα μηνύματα που παίρνω από απλούς πολίτες είναι ότι στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές δεν τους ενδιαφέρει το μνημόνιο, αλλά τους ενδιαφέρει αν η πόλη τους θα είναι καθαρή, αν στη πόλη τους αυξηθεί το πράσινο και γίνει πιο ανθρώπινη. Οι μόνοι ίσως που "παίζουν" με το μνημόνιο είναι οι οργανωμένοι που έχουν μάθει το ποίημα ή κάποιοι "δικοί μας" που πως να το κάνουμε, όσο το "παίξεις" περισσότερο αγωνιστής, ίσως πάρεις περισσότερους ψήφους.

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια: