Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Οι υποψήφιοι (συνέχεια)

Υπάρχουν διαφόρων ειδών υποψήφιοι που δήλωσαν ή θα δηλώσουν το παρόν στις επικείμενες εκλογές.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από τους εν ενεργεία δημοτικούς συμβούλους ή όσους είχαν διατελέσει στο παρελθόν σύμβουλοι. Εδώ μπορούμε να βρούμε αξιόλογους ανθρώπους με αποδεδειγμένη εμπειρία στα αυτοδιοικητικά, αλλά δυστυχώς και πολλές γλάστρες που είτε κατά τη διάρκεια της θητείας τους δεν μιλούσαν καθόλου είτε όταν μιλούσαν έδειχναν ξεκάθαρα πως δεν είχαν γνώση για ότι συνέβαινε γύρω τους. Κάποιοι από αυτούς ήταν καλοί στα ρουσφετάκια και έτσι για τον πολύ κόσμο ήταν ο καλός σύμβουλος γιατί μπορούσε να του λύσει το δικό του "πρόβλημα", άσχετα αν η κίνηση αυτή θα ήταν σε βάρος κάποιου άλλου συνδημότη.

Και ερχόμαστε στους νέους, όχι υποχρεωτικά σε ηλικία, που μπαίνουν στον αγώνα διεκδίκησης μίας θέσης συμβούλου. Κάποιοι από αυτούς είχαν και έχουν πραγματική παρουσία στα κοινά και δείχνουν αυτή τη στιγμή ότι μπορούν να προσφέρουν και το χρόνο τους και τις ιδέες για το καλό όλων.
Κάποιοι άλλοι ενώ εμφανίζονται συμμετέχοντες σε πολλά και διάφορα, όπως θα φανεί και στο αντίστοιχο βιογραφικό τους, όσοι τους γνωρίζουν ξέρουν πολύ καλά ότι ούτε στο παρελθόν έχουν κάνει κάτι ουσιαστικό αλλά και ούτε θα έχουν καμία διάθεση να τρέξουν για θέματα του Δήμου. Παίζουν για την καρέκλα και τα όποια οφέλη συνεπάγεται αυτή.
Σίγουρα βέβαια για να "παίζει" το όνομα τους σε διάφορες θέσεις είναι ικανοί, όχι όμως σε θέματα που έχει ανάγκη ο απλός δημότης.

Το ζητούμενο λοιπόν είναι πως ο καθένας από εμάς, ψάχνοντας θα κάνει τα λιγότερα σφάλματα σταυροδοσίας και δεν θα αυτομαστιγώνεται για τους Δημοτικούς Συμβούλους που θα τον εκπροσωπούν.

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια: