Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Υπομονή αδέλφια

Το τελευταίο καιρό είμαι αρκετά προβληματισμένος με τα όσα συμβαίνουν και αναρωτιέμαι τελικά τι θέλουμε σαν λαός.

Από τη μία έχουμε τους γνωστούς- άγνωστους δημοσιογράφους που ντε και καλά αυτοί ξερουν τι πρέπει να κάνει η κυβέρνηση και προσπαθούν να μας πείσουν για διάφορα, όπως μειώσεις μισθών, για αυξήσεις στο ΦΠΑ και άλλα και όταν τα όποια σενάρια δεν τους βγαίνουν ρίχνουν στο τραπέζι κάποιο άλλο, τρομολαγνικό και αυτό για να μας έχουν μόνιμα στη τσίτα και στην κατάθλιψη. Έλεος κύριοι. Σε τι χάλι έφτασε η Ν.Δ την οικονομία είναι γνωστό, όπως επίσης είναι γνωστό ότι κανείς πλην ελαχίστων, όχι μόνο δεν μίλαγε για τα έργα επί των ημερών της Ν.Δ, όχι μόνο κουκούλωναν τα όσα συνέβαιναν, αλλά και από την άλλη "έπαιζαν" πάρα πολύ το σλόγκαν της Ν.Δ ότι για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ. Κατανοητοί βέβαια οι λόγοι που τον έκαναν και που συνεχίζουν να το κάνουν. Δεν χρειάζεται να αναλύει κανείς τα αυτονόητα.

Από την άλλη όμως εκπλήσσομαι όταν κάποιοι, που έδωσαν ένα αγώνα για αυτή την αλλαγή να προσπαθούν με τη μουρμούρα τους να ακυρώσουν την προσπάθεια που γίνεται , αλλά και τον ίδιο τους το εαυτό. Οι όποιες αλλαγές θέλουν χρόνο. Λάθη θα γίνουν και εδώ είμαστε για να τα δούμε και να τα διορθώσουμε. Πριν όμως τα βάλουμε με όλους ας είμαστε σίγουροι για αυτό που θα καταγγείλουμε και ας μη γινόμαστε πολλαπλασιαστές γνωστών φημών. Δυστυχώς πολλοί από μας συνεχίζουμε χωρίς να το ψάχνουμε να εμπιστευόμαστε "πηγές" που στο παρελθόν μας φλόμωσαν στο ψέμα για ίδιο όφελος.
Και έρχομαι στο θέμα των νομοσχεδίων που πολλοί θα ήθελαν να τρέξουν πιο γρήγορα. Τα νομοσχέδια θέλουν χρόνο για διαβούλευση, εκτός αν θέλουμε να μην την κάνουμε και να φανούμε ασυνεπείς στα όσα πιστεύουμε και διακηρύξαμε.

Προσωπικά δε βλέπω, ότι γίνεται να είναι έξω από όσα προέβλεπε το Πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ. Όλοι μας βέβαια θα θέλαμε να έχουν τρέξει πιο γρήγορα, να έχουν προωθηθεί τα κρίσιμα νομοσχέδια, να έχουν καταργηθεί νομοσχέδια της Ν.Δ. Γίνονται όμως αυτά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα; Μήπως βιαζόμαστε περισσότερο απότι πρέπει;
Ας έχουμε υπομονή λοιπόν για όσα θα γίνουν.

buzz it!

10 σχόλια:

blogger είπε...

Υπομονή υπάρχει για τις αλλαγές.
Υπομονή στο έλλειμμα επικοινωνίας δεν υπάρχει!

Βαγγέλης Στεφαδούρος είπε...

Σ'αυτό φίλε Γιώργο δεν έχεις άδικο.

Αναζήτηση είπε...

Δηλαδή τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης είναι σωστά αλλά πρέπει να πλασαριστούν με σωστό επικοινωνιακό τρόπο;Μα αυτά ακριβώς έλεγε ο Καραμανλής προεκλογικά,ότι πρέπει να ληφθούν αυστηρά οικονομικά μέτρα.Ποιά η διαφορά με τους σημερινούς;Μας περνούν για υποζύγια και εμένα μου θυμίζει κυβέρνηση Μητσοτάκη που έπαιρνε μέτρα ερήμην του λαού και κατέληξε εκεί που κατέληξε.

amourat είπε...

ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΛΕΜΕ ΝΑΙ,ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΟΜΩΣ ΑΠΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΙ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ
ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΤΟΜΕΑΡΧΕΣ ΜΑΣ ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΠΑΣΟΚ;ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟΣΗΜΟ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΘΑ ΤΟ ΕΝΤΑΞΟΥΜΕ ΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΚΔΟΘΕΙ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ.

Βαγγέλης Στεφαδούρος είπε...

Όσο αφορά το σχόλιο "Αναζήτηση" η γνωστή φράση "ότι όλοι ίδιοι είναι" έχει παίξει τόσο πολύ που κάποια στιγμή το παραμύθι αυτό πρέπει να τελειώνει. Αρκετά έχει πληρώσει ο Ελληνικός λαός από την ισοπέδωση των πάντων.
Στο σχόλιο του "amourat" απλώς να παρατηρήσω ότι θα είναι εξωπραγματικό να πιστεύουμε ότι μέσα σε μία μέρα, με ένα μαγικό ραβδί θα εξαφανιστεί το γρηγορόσημο και όλες οι κακές νοοτροπίες που κουβαλάμε σαν λαός.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΟ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΘΕΛΑΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΟΛΙΣ ΖΕΣΤΑΝΑΝ ΤΙΣ ΚΑΡΑΚΛΕΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΚΟΛΠΑΚΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ, ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΕΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΝΟΥΝ ΖΕΣΤΑΜΑ ΕΛΕΟΣ ΕΜΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΟΥΣ 73 ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ ΛΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΛΥΝΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ...

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

30 δισ, € έλλειμμα σ΄ ένα χρόνο και 300 δισ € χρέος, μαζί με την εκ του DNA τάση για μίζα και λάδωμα, περιμένατε, ωρέ ανυπόμονοι να αντιμετωπισθούν σε 100 μέρες ; Σιγοντάρετε κι εσείς τους ντόπιους και ξένους εκβιαστές για να γίνει στην Ελλάδα της Ισλανδίας ; Θυμώνετε γιατί η κυβέρνηση αντιστέκεται ; Μιλάτε - κι εσείς -για 3 μήνες χαμένους, επειδή δεν υιοθετήθηκαν από τις πρώτες ημέρες οι ντιρεκτίβες των Βρυξελλών ; Φωνάζετε, μαζί με τους "εισοδηματίες", γιατί φορολογείται η μεγάλη περιουσία και οργίζεστε επειδή γίνεται προσπάθεια να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή ; Υιοθετείτε τα περί φορεπιδρομής, επείδή ανέβηκαν οι φόροι στα ποτά και τα τσιγάρα ; Τι ψηφίσατε - αν ψηφίσατε - ξέρετε ;

babis είπε...

Μπραβο συντροφε πολυ ωραιο μπλογκ εχεις... συγχαρτηρια.Ηδη σε εβαλα στα "Αγαπημενα".
Χρειαζομαστε να συνεχισουμε τον αγωνα και να περιοριστουν τα διαφορα φασιστοειδη που πανε να σηκωσουν κεφαλι εκμεταλευομενα το προσωρινο μουδιασμα που επικρατει στις ταξεις μας απο αναμενομενες καθυστερησεις μετα το γενικο μπαχαλο και την αθλιοτητα που παραλαβαμε..
Παντα με εκτιμηση

Petran είπε...

Το πρόβλημα δεν είναι αγαπητοί φίλοι γι'αυτά που δεν έχουν γίνει, αλλά γι'αυτά που έχουν γίνει: α) Τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων όπου "το λάθος θα διορτωθεί του χρόνου" αφού πρώτα κάποιες χιλιάδες κόσμου έχουν αναγκαστεί να παραδόσουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους , β) η περίεργη "βιασύνη" ν'ανακοινωθούν τα φορολογικά μέτρα για την μεταβίβαση ακινήτων αναδρομικά!!!, γ) την ακύρωση στην πράξη της πολιτικής που εκφράζει ο ΓΑΠ με την ανακοίνωση αύξησης έμμεσων φόρων (ποτά και τσιγάρα) απο τους οποίους επιβαρύνονται κυρίως οι μεσαίες και χαμηλόμισθες ομάδες πληθυσμού, την μείωση μισθών των υπαλλήλων και την σκέψη για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών,δ) οι δηλώσεις Πετσάλνικου για τα προνόμια των υπαλλήλων της Βουλής ( σε συνδυασμό μ'αυτά που έκανε αυτός και κάποιοι άλλοι βουλευτές πριν τις εκλογές διορίζοντας συγγενείς του)

Αυτά είναι σύντροφοι και φίλοι που πρέπει να μας ανησυχούν και όχι αν η επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης είναι πετυχημένη.

Η μάχη απο την πλευρά μας δεν έχει αρχίσει δυστυχώς γιατί είμαστε σε θέση άμυνας και δεν ξέρουμε πως ν'αντιδράσουμε. Η διατύπωση των ανησυχιών μας είναι μια αρχή.

metatisdyo είπε...

Δυστυχώς οπως φαίνεται , η φτώχεια φέρνει γκρίνια .