Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2009

Oι αλλαγές θα πονέσουν, αλλά θα πονέσουν εκείνους που πρέπει να πονέσουν

Δεν είχε περάσει πολύ ώρα, που είχα ανεβάσει το προηγούμενο άρθρο και πηγαίνοντας για τη δουλειά μου άκουσα τη συνέντευξη τύπου του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου από τις Βρυξέλλες. Ήταν ξεκάθαρος, όπως πάντα και με αυτοπεποίθηση για την πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση για έξοδο από την κρίση.

Η στάση του αυτή βέβαια χάλασε τα σενάρια που κυκλοφορούσαν εδώ και αρκετές μέρες για σκληρά μέτρα, που κατά δήλωση του δημοσιογράφου Ιορδάνη Χασαπόπουλου, "πηγάζουν όλα αυτά και από τα Υπουργεία και από ορισμένα στελέχη" . Καλή η ανωνυμία της "πηγής" και οι γνωστές "διαρροές " ή η γενίκευση ότι κάποιοι μας το είπαν, μήπως όμως θα πρέπει να σταματήσει αυτό το παραμύθι. Αρκετά προβλήματα έχει ο κόσμος που δεν αντέχει να ακούει μόνιμα για καταστροφές κ.α.

Η απάντηση του Γιώργου Παπανδρέου νομίζω τα λέει όλα και για το θέμα των διαρροών αλλά και για τη θέση της κυβέρνησης για τον απλό μισθωτό και εργαζόμενο.

" Πότε; Εμείς δώσαμε, ή απλώς γράφονται αυτά τα πράγματα; Εγώ λέω πολύ συγκεκριμένα τι κάνουμε. Να τελειώσει αυτή η φιλολογία.

"Ο μισθωτός είναι το πρόβλημα στη χώρα μας, κ. Χασαπόπουλε; Εκεί είναι το πρόβλημα; Ρωτάω. Εκεί είναι το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας; Ή, είναι η μεγάλη σπατάλη που υπάρχει στο Δημόσιο;

Δηλαδή όλα αυτά τα χρόνια, τα τελευταία 5-6 χρόνια, ο μισθωτός έφταιγε που φτάσαμε σε έλλειμμα 13%; Σας λέω ότι αν εκεί ήταν το πρόβλημα, θα σας έλεγα, ωραία, να πάμε εκεί. Εκεί ήταν το πρόβλημα; Το πρόβλημα ήταν αλλού."

"Ήρθαμε για να άρουμε αδικίες, να καταργήσουμε προνόμια, να διασφαλίσουμε δικαιώματα για ολόκληρο τον ελληνικό λαό, για κάθε πολίτη. Ήρθαμε για να διασφαλίσουμε το δικαίωμα του λαού να ορίζει την τύχη του και να μην είναι έρμαιο των διαφόρων πιστωτών."

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια: