Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Και το όνομα αυτού Καλλικράτης

Στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου παρουσιάστηκε από το Γιάννη Ραγούση η νέα αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης και της αποκεντρωμένης αυτοδιοίκησης το "Πρόγραμμα Καλλικράτης" , συνέχεια του "Καποδίστρια" που είχε προσπαθήσει να βάλει τάξη στα πράγματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το πρόγραμμα αυτό όπως και τα άλλα θα τεθεί σε διαβούλευση πριν φτάσει στη βουλή και γίνει νόμος του κράτους.

Είχα μία ελπίδα ότι οι πρώτες αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα ήταν ουσιαστικές, αλλά φοβάμαι ότι επέλεξαν τη γνωστή μέθοδο του copy - paste από παλιές δηλώσεις. Βλέπετε δεν πρέπει να δυσαρεστήσουν πολλούς ψηφοφόρους τους που με το ένα ή άλλο τρόπο θα χάσουν τη θέση του Δημοτικού συμβούλου, του Δημάρχου κλπ.

Έπαιξαν με τις κλισέ εκφράσεις όπως,
"έκθεση ιδεών με δηλώσεις προθέσεων"
"Διοικητική μεταρρύθμιση, χωρίς πόρους δεν γίνεται"
"το κράτος ενισχύεται εφόσον καθορίζει πλήρως το ρόλο και τη δράση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη κατεύθυνση προώθησης της αντιλαϊκής πολιτικής" !!!!!!!!!!!!
"Τι τους έφταιξε ο Καλλικράτης και από τις ένδοξες σελίδες της Ιστορίας τον παραδίδουν στη χλεύη νομαρχών, δημάρχων και δημοτών, αυτοί το ξέρουν"

Θα προτιμούσα να μη δήλωναν τίποτα σήμερα και αύριο αφού θα είχαν μελετήσει το κείμενο να έλεγαν σε ποια σημεία συμφωνούν, σε ποια διαφωνούν και σε τελική ανάλυση αν οι ίδιοι έχουν να προτείνουν κάτι καλύτερο, μια και δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που να είναι ικανοποιημένος από την παρούσα κατάσταση. Συμμετοχή λοιπόν με προτάσεις και παρατηρήσεις και όχι γενικολογίες.

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια: