Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Πράσινη Προεκλογική Εκστρατεία

Είναι εδώ και πολλά χρόνια που διαφωνώ με φίλους και γνωστούς για την ανάγκη της αφίσσας, πιστεύοντας ότι υπάρχουν και άλλοι τρόποι να ενημερώσεις τον κόσμο για μία εκδήλωση ή για να προβάλεις τις θέσεις σου χωρίς να ρυπαίνεις. Ξέρω και αναγνωρίζω ότι στο παρελθόν η αφίσσα και η αφισσοκόληση αποτελούσε μέρος της όλης προεκλογικής διαδικασίας, ένα μέρος του αγώνα που έκανε ο καθένας, πρέπει όμως σε όλα να πηγαίνουμε μπροστά και να μην είμαστε κολλημένοι στα παλιά.

Έτσι ειλικρινά η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου, που αφορά τον προεκλογικό αγώνα με χαροποιεί ιδιαίτερα γιατί επιτέλους γίνεται η αρχή για κάτι που θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ πολύ καιρό.

"3. Οικολογική εκστρατεία

- Το ΠΑΣΟΚ και οι οργανώσεις του δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουν τη μέθοδο της αφισοκόλλησης για καμία προεκλογική δραστηριότητα.

- Το ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται για μια «πράσινη» προεκλογική εκστρατεία και για την ανάληψη της δαπάνης καθαρισμού των χώρων των προεκλογικών του συγκεντρώσεων."

Προσωπικά θα ήθελα και σε άλλες εκδηλώσεις, όπως εκλογές συλλόγων, φοιτητικές εκλογές κλπ να εκλείψει όλο αυτό το χαρτί κολλημένο σε τοίχους και όπου αλλού νομίζει κανείς. Δεν νομίζω στην εποχή που ζούμε ότι πείθεται κανείς όταν δει ολόκληρο το τοίχο με συνθήματα και αφίσσες. Ο σεβασμός προς το περιβάλλον δεν πρέπει να είναι μόνο στα λόγια, αλλά και να επιβεβαιώνεται και με έργα.

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια: