Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

Η χθεσινή νίκη είναι μόνο η αρχή

Ο λαός μίλησε. Ο λαός θέλει την αλλαγή. Η χθεσινή νίκη, όσο και αν κάποιοι προσπάθησαν να την υποβαθμίσουν με τα γνωστά κόλπα σημαίνει πολλά για το δημοκρατικό λαό της Ελλάδας.

Είναι μόνο η αρχή, θέλει όμως από εδώ και μετά δουλειά πολύ, γιατί το κατεστημένο με όποιον τρόπο και αν εκφράζεται θα προσπαθήσει να αποπροσανατολίσει τον κόσμο και κυρίως τους νέους ότι άσε γιατί να ασχολείσαι εσύ, εφόσον όλα δεν πρόκειται να αλλάξουν και φροντίζουμε εμείς για το καλό σου.

Γίνεται συνεχής προσπάθεια για την απαξίωση των πάντων και ειδικά στα μάτια των νέων, για να μπορούν να παίζουν το παιχνίδι τους αλλά και γιατί ξέρουν ότι αν τους βρουν μπροστά τους θα χάσουν. Μόνο ξεχνούν ότι μέσα σε αυτούς είναι και τα παιδιά τους και με τις όποιες πράξεις τους θα επηρρεάσουν τη ζωή τους. Αλλά τι κάθομαι και λέω, μήπως ασχολούνται με αυτά;


Και έρχομαι στα εκλογικά. Τις τελευταίες μέρες έγινε ένας μεγάλος αγώνας από πολλούς για να μην πάει ο λαός να ψηφίσει και βέβαια από το αποτέλεσμα φαίνεται ότι το πέτυχαν. Είχαμε ένα καλό εδώ και πολλά χρόνια, τη συμμετοχή και πέτυχαν να την μειώσουν . Όσοι λοιπόν απείχαν καλό θα κάνουν να μη διαμαρτύρονται και επιτέλους να καταλάβουν ότι σε όλα υπάρχει και η προσωπική ευθύνη που κάποια στιγμή θα πρέπει να την αναλάβουν. Προσπάθησαν να στείλουν κόσμο στους Οικολόγους, εμφανίζοντας τους πολλές φορές με ποσοστά 7 και 8 %, αυτό όμως δεν τους έκατσε.

Και έρχομαι στα κόλπα στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Και τα exit polls αλλά και τα στοχεία που είχαν τα κόμματα έδειχναν ότι η διαφορά θα είναι γύρω στο 4,5% και όμως μέχρι τις 12 η ροή των αποτελεσμάτων έδειχναν για 2,7 % και βέβαια πολλά κανάλια και σταθμοί φρόντιζαν να το μεταδίδουν επιμελώς έτσι ώστε να πέσουμε για ύπνο με το 2,5% . Και όπως πολύ σωστά παρατηρεί και ο φίλος μου ο Κρόγιας :

Είμαι πολύ περίεργος να δω αν σήμερα θα αναφέρονται στη διαφορά ή θα κάνουν την πάπια.

buzz it!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εγώ είμαι πολύ περίεργος να δω αν θα τους επηρεάσει με οποιοδήποτε τρόπο το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Γιατί δεν είναι απίθανο να συνεχίσουν τα ίδια και απαράλλακτα μέχρι το Μάρτιο του 2010.
Η αναισθησία τους έχει χτυπήσει κόκκινο και η αδυναμία τους να αλλάξουν είναι σχεδόν σίγουρη.