Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2008

Τα Blogs δεν είναι μόνο για τους νέους

Νομίζω ότι είναι κοινή διαπίστωση ότι σε όλες τις εποχές υπάρχουν πολλά άτομα που βλέπουν με στραβό μάτι την εξέλιξη, φοβούνται να μάθουν και να χρησιμοποιήσουν ότι καλό προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες και χωρίς να δουν τα θετικά τους, δαιμονοποιούν τα πάντα. Το περίεργο βέβαια είναι ότι πολλές φορές ένα μεγάλο ποσοστό "αντιδραστικών" είναι νέοι.

Ευτυχώς υπάρχουν και εξαιρέσεις. Λίγο πριν το καλοκαίρι συζητώντας με ένα πολύ καλό φίλο τον Τάσο ( συνταξιούχο ), για τα θετικά του διαδικτύου,για τα blogs κλπ του μπήκε η ιδέα να γράψει για το παππού του, ένα γνήσιο δημοκράτη και πατριώτη όπως αναφέρει.

Έγραψε, έσβησε, διόρθωσε και τελικά υλοποιήθηκε ένα blog με τίτλο " Από την Προύσα στο Ράικο" . Νομίζω ότι αξίζει κανείς να το διαβάσει. Πέρα από ιστορικές πληροφορίες που περιέχει αυτό το αφιέρωμα, σε εμένα προσωπικά μου επιβεβαιώνει ότι με "ανοιχτά μυαλά" δεν φοβάσαι τίποτα, ζεις το παρόν και δεν είσαι προσκολλημένος στα παλιά.

Τώρα γράφει για το χωριό του, μια και διαπίστωσε ότι κανείς δεν φρόντισε , στο Δήμο που ανήκει το χωριό του να συλλέξει στοιχεία και να γράψει κάτι. Όπως βλέπετε η αρρώστια των Blogs και του διαδικτύου δεν κτυπά μόνο τους νέους.

buzz it!

1 σχόλιο:

Stef... είπε...

δε θα διαφωνησω, αλλωστε θεωρω οτι αν ενας ανθρωπος ειναι ξεροκεφαλος και κλειστομυαλος στα 20 του χρονια θα παραμεινει κατα πασα πιθανοτητα και στα 80 του, και το αντιθετο (οπως επιβεβαιωνεται απο τον κυριο Τασο, για τον οποιο απο αυτα που εχω ακουσει μαλλον του αρμοζει ο χαρακτηρισμος "δασκαλος" με την πραγματικη του σημασια)