Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2008

Καραμανλής ή(=) Χάος

Το 1974 κυκλοφορούσαν το "Καραμανλής ή τάνκς" σήμερα κυκλοφορούν το "Καραμανλής ή χάος", όπως διαπιστώνει κανείς δεν αλλάζουν. Δημιουργούν το χάος και μετά σου λένε έλα να σε σώσω από αυτό. Παίζουν με τους θεσμούς στοχεύοντας μόνιμα στην εξουσία, χωρίς να τους ενδιαφέρει ο λαός πως περνά. Το πρόβλημα τους είναι πως θα βολέψουν το κεφάλαιο και τους ημέτερους. Αυτή είναι η συντηρητική παράταξη με όποια ονομασία και αν έχει ή όποιο "μεσαίο χώρο" υποτίθεται εκφράζει.

Από την άλλη η παραδοσιακή "αριστερά" συνεχίζει τα σφάλματα της, διαμαρτύρεται για τα πάντα χωρίς να προτείνει λύσεις ή αν το κάνει αφορούν κάποια άλλη χώρα και όχι την Ελλάδα. Και βέβαια με την όλη της πρακτική κουβαλάει νερό στο μύλο της δεξιάς, γιατί έτσι πιστεύει ότι θα αυξήσει τα ποσοστά της. Έτσι όμως δεν λύνονται τα προβλήματα, ούτε βελτιώνεται η κατάσταση του εργαζόμενου.

Μιλάνε για κτύπημα του δικομματισμού, παρότι γνωρίζουν ότι με το ισχύον εκλογικό σύστημα κυβέρνηση αυτοδύναμη ή συνεργασίας μπορεί να κάνει μόνο η Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ. Με το ΠΑΣΟΚ δεν συνεργάζονται γιατί είναι δεξιόστροφο, με τη Ν.Δ όμως μπορεί για να θυμηθούν τις ωραίες στιγμές που πέρασαν μαζί το 89. Ας καταλάβουν επιτέλους ότι ο λαός θέλει λύσεις, δεν θέλει το χάος του κ. Καραμανλή, θέλει μία κυβέρνηση με πρόγραμμα, με όραμα και λύσεις για τα προβλήματα του λαού και αυτό μπορεί να του το εξασφαλίσει μόνο μία αυτοδύναμη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Θα μου πει κάποιος είναι εφικτό αυτό; Όλα είναι δυνατά αρκεί να δουλέψουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Στο χέρι του λαού είναι να φύγει και αυτή η κυβέρνηση της δεξιάς από την εξουσία.

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια: