Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2008

Τα ξεκάθαρα λόγια και η ώρα του λαού

Διανύουμε το πέμπτο χρόνο διακυβέρνησης από τη Ν.Δ και όσο και αν θέλει κάποιος (δημοσιογράφος ή μη, κανάλι ή οτιδήποτε άλλο μέσο ) να πείσει το λαό για τη σεμνότητα, την ταπεινότητα και το "εργο" της Ν.Δ, το μόνο που κάνει είναι να δείχνει πόσο έχει ξεπουληθεί σε συγκεκριμένα συμφέροντα.

Τι να θυμηθεί κανείς; τα σκάνδαλα, το ξεπούλημα κερδοφόρων επιχειρήσεων, για ένα κομμάτι ψωμί, τα ομόλογα, την υπόθεση Ζαχόπουλου, τις business από τους κουμπάρους και τους "ημέτερους", την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης του μισθωτού και συνταξιούχου,την εξωτερική πολιτική; Έργο σίγουρα δεν μπορεί να θυμηθεί.

Ο τόπος δεν σηκώνει άλλο τη Ν.Δ, αλλά και δεν σηκώνει και τα διάφορα παιχνίδια που παίζονται για τη μη δυνατότητα αυτοδυναμίας από το ΠΑΣΟΚ. Την αυτοδυναμία μπορεί να τη δώσει ο λαός και μόνο αυτός και όχι οι υποθέσεις ή τα συμπεράσματα και τα σενάρια κάποιων.

Στην ομιλία του ο Γιώργος Παπανδρέου στη ΔΕΘ, που είχα την τύχη να την παρακολουθήσω από κοντά, αλλά και στη συνέντευξη τύπου την επόμενη μέρα, με αρκετά ξεκάθαρο τρόπο και την σημερινή κατάσταση ανέλυσε αλλά και παρουσίασε μία ολοκληρωμένη λύση για την έξοδο από την κρίση. Λόγια ξεκάθαρα και για την εκκλησία, που άλλοι δεν θέλουν να στεναχωρήσουν, και για τις αξιοκρατικές προσλήψεις, που πολλοί με γνώμονα το βόλεμα του παιδιού τους, δεν βλέπουν με καλό μάτι και για τις επιχειρήσεις, τις τράπεζες, και γενικώς για όλα.

Το κλίμα αλλάζει, ο κόσμος σιγά - σιγά συνειδητοποιεί τα παραμύθια της Ν.Δ . Πλησιάζει η ώρα που θα μιλήσει ο λαός με τη ψήφο του, αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό. Η συμμετοχή μας δεν πρέπει να μένει σε μία ψήφο και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις όπως οι ευρωεκλογές να θεωρείται από κάποιους ψήφος που δεν μας πολυεπηρεάζει. Χρειάζεται όπως επανειλλημένα έχει αναφέρει ο Γιώργος Παπανδρέου η συμμετοχή όλων μας για να αλλάξει το πολιτικό τόπιο σ' αυτό το τόπο.

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια: