Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2008

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ - Προτάσεις και άλλα

Το τελευταίο καιρό συζητώντας με πολλούς φίλους και φίλες γύρω από το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ η αίσθηση όλων είναι ότι κάτι πρέπει να αλλάξει. Πολλά από τα άρθρα στη πράξη δεν νομίζω ότι απέδωσαν τα αναμενόμενα. Ο προβληματισμός μου βέβαια είναι ότι όποιες αλλαγές γίνουν πρέπει να ανταποκρίνονται στις συνθήκες της κοινωνίας και σε καμία περίπτωση στην αναζήτηση του τέλειου αλλά ανέφικτου. Η δομή του κινήματος πρέπει να είναι τέτοια έτσι ώστε λειτουργικά να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Θα ξεκινήσω λοιπόν σιγά - σιγά να παραθέτω κάποιες σκέψεις - προτάσεις :

1. Συντονιστική Επιτροπή Δημοτικής Οργάνωσης :

Ο υπεύθυνος διαδικτύου να εκλέγεται από ξεχωριστό ψηφοδέλτιο έτσι ώστε όποιος δηλώνει παρών να έχει τη διάθεση αλλά και κάποιες γνώσεις να υποστηρίξει την προσπάθεια αυτή. Σε περίπτωση που δεν καταθέτει υποψηφιότητα κανείς, να ορίζεται από το τμήμα διαδικτύου υπεύθυνος ένας εθελοντής διαδικτύου

Να υπάρχει ασυμβίβαστο μέλους της συντονιστικής επιτροπής με υποψήφιο Δήμαρχο, Δημοτικό ή Νομαρχιακό σύμβουλο, όπως επίσης και εργαζόμενο σε πολιτικό γραφείο βουλευτή.

Δεν επιτρέπεται η εκλογή του ιδίου προσώπου στο ίδιο αξίωμα για περισσότερες από 2 πλήρεις θητείες.

2. Νομαρχιακή Επιτροπή

Μετέχουν σ΄αυτή οι γραμματείς και αναπλ. γραμματείς, ο συντονιστής και αναπλ. συντονιστής καθώς επίσης άλλα επτά εκλεγμένα άτομα που θα είναι υπεύθυνα για τους τομείς (Το ένα από αυτά θα είναι ο υπεύθυνος διαδικτύου- εκλεγμένος όπως παραπάνω)

3. Μέλη - Φίλοι - Εγγραφές

Η εγγραφή των μελών και φίλων γίνεται μέσω διαδικτύου ή με την παρουσία του ενδιαφερόμενου στην αντίστοιχη περιφερειακή ή νομαρχιακή επιτροπή. Για οποιαδήποτε εκλογική διαδικασία ψηφίζουν οι εγγραφέντες μέχρι το τελευταίο τρίμηνο.

buzz it!

4 σχόλια:

blogger είπε...

Βαγγέλη Χρόνια Πολλά!
Ενδιαφέρουσες προτάσεις, αν και έχω την εντύπωση ότι η 3η, ισχύει ήδη, με την διαφορά ότι εγγραφές μπορούν να γίνονται και στις Δ.Ο.

Βαγγέλης Στεφαδούρος είπε...

Γιώργο και σε σένα χρόνια πολλά.
Σχετικά με την πρόταση 3, θέλω όσο γίνεται να φύγει η ευθύνη των εγγραφών από τη Δ.Ο γιατί δυστυχώς κάποιοι "σύντροφοι" εκμεταλεύονται τη θέση τους και ανάλογα γράφουν ή δεν γράφουν κάποιους ή ακόμα δεν προωθούν τις αιτήσεις των εγγραφών . Γενικά αυτό το θέμα με προβληματίζει πολύ γιατί ενώ κάποια στιγμή έχουν πολλοί διάθεση να δραστηριοποιηθούν, οι μηχανισμοί δεν τους αφήνουν. Θέλει πάντως ψάξιμο.

blogger είπε...

Συμφωνώ.
Εγώ ως μέλος της Σ.Ε. της Δ.Ο., όσοι μου ζητούσαν να τους εγγράψω, τους έστελνα στα γραφεία της Ν.Ε. γιατί δεν ήθελα να ανακατεύομαι και με χρήματα.

tractatus είπε...

Καλημέρα και καλή δημιουργική χρονιά για όλους προσωπικά και για το ΠΑΣΟΚ, επίσης.
Θα ήθελα να προσθέσω ακόμα κάτι που με αφορμή το κείμενο και τα σχόλια σκέφτηκα γιατί έχω γράψει και στο πρόχειρο τετράδιο κάποιες προτάσεις:
Προτείνω να καταγράφεται ο αριθμός των συμμετοχών των μελών στην ΝΕ ή τη ΔΟ και μετά απο 3 συνεχιζόμενες συνεδριάσεις, αυτοί που δεν συμμετέχουν, να μην ξανακαλούνται. Νομίζω ότι απο προτάσεις έχουμε όλοι κάτι να πούμε...απο συμμετοχή, όμως; Κάποιοι ενδιαφέρονται γιά τίτλους και κάποιοι άλλοι κάνουν τη δουλειά....!!!