Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Κάνε στο δρόμο που μένεις μία πορεία μόνο έτσι θα σωθείς

Σκουπίδια παντού, κίνδυνος για όλους. Οι ευαισθησίες βέβαια της ΑΔΕΔΥ δεν βρίσκονται σε θέματα δημόσιας υγείας, βρίσκονται σε όσα άτομα θα μετέχουν στην πορεία. Όλοι οι υπόλοιποι εμείς οι κάφροι, που είχαμε την ατυχία ο δρόμος του σπιτιού μας να μη συμπεριληφθεί στο δρομολόγιο της πορείας βλέπει να πεθάνουμε από τη βρώμα και τα μικρόβια των σκουπιδιών.

Αναφέρομαι στην έκκληση που έκανε η ΑΔΕΔΥ στη διοίκηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, να φροντίσει, για την αποκομιδή των απορριμμάτων στους δρόμους στους οποίους πρόκειται να πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας των διαδηλωτών.

Είναι λυπηρό για ακόμα μία φορά να βλέπεις το πως αντιμετωπίζεται το κοινωνικό σύνολο από συνδικαλιστικές ηγεσίες όχι μόνο βέβαια της ΑΔΕΔΥ αλλά και της ΓΣΣΕ.

Υπάρχει ένας ολόκληρος ιδιωτικός τομέας, που όχι τώρα, εδώ και πολλά χρόνια δεν ξέρει τι σημαίνει απεργία, δεν ξέρει τι σημαίνει διεκδίκηση, δεν ξέρει τι σημαίνει ασφάλιση, δεν ξέρει τι σημαίνουν αυξήσεις ειδικά σε εταιρείες που "μπαίνουν μέσα" και κάθε φορά που αποφασίζεται να τιμωρηθεί η εκάστοτε κυβέρνηση, ο μόνος που τελικά τιμωρείται είναι ο απλός εργαζόμενος που θα πληρώσει ταξί για να πάει στη δουλειά του, που ίσως χάσει και το μεροκάματο, αλλά τι να πούμε για αυτόν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες σίγουρα ίσως να μην τον θεωρούν μέρος του εργατικού δυναμικού της χώρας, μια και φοβάμαι στηρίζουν άλλου τύπου εργαζόμενους.

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια: