Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Κάποιοι εκπαιδευτικοί παίζουν στις πλάτες των παιδιών τους

Ζω εδώ και πολλά τα χρόνια τις αγωνίες των παιδιών που δίνουν Πανελλήνιες, την πίεση που δέχονται από τον περίγυρο τους ότι αν δεν πετύχουν κάπου θα είναι πολλές φορές δακτυλοδεικτούμενοι και ειλικρινά είμαι φοβερά εκνευρισμένος για κάποιους "εκπαιδευτικούς" που μπρος στις "αγωνιστικές" τους κινητοποιήσεις δεν υπολογίζουν ούτε τα ίδια τους τα παιδιά.

Τρεις υποψήφιοι στο Εσπερινό Λύκειο Χίου, καθώς και η Λυκειακή επιτροπή εμποδίστηκαν από ομάδα "εκπαιδευτικών" να εισέλθουν στο εξεταστικό κέντρο. "Αγωνιστές" οι κύριοι, με ήθος, "εκπαιδευτικοί" που δίνουν το "καλό παράδειγμα" στους νέους και τα παιδιά τους, άτομα προς μήνυση ( και όχι μίμηση).

Και δεν είναι οι μόνοι, γιατί σε πολλά άλλα σχολεία μεταφέρθηκε η εξέταση του σημερινού μαθήματος την Τρίτη έτσι που τα περισσότερα παιδιά θα δώσουν δύο μαθήματα. Ενδιαφέρον για τους μαθητές τους κανένα. Ενδιαφέρον μόνο για τον εαυτό τους, μόνο που και εδώ αμφιβάλλω αν γνωρίζουν το συμφέρον τους, γιατί είμαι σίγουρος ότι θα κέρδιζαν πολλά περισσότερα αν δήλωναν την όποια αντίθεση τους στα μέτρα, αλλά δήλωναν παρόντες σε μία διαδικασία που όλοι μας γνωρίζουμε πόσο σημαντική και αγχωτική είναι.

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια: