Κυριακή, 2 Μαΐου 2010

Η αλήθεια και οι σωστές αποφάσεις

Εδώ και αρκετούς μήνες συζητήθηκαν, γράφτηκαν, αναλύθηκαν πολλά για την οικονομική κατάσταση της χώρας, μόνο που φοβάμαι ότι ο πολλοί που μπήκαν στο κόπο να το κάνουν αυτό είτε δεν είχαν συνειδητοποιήσει το χάλι της οικονομίας είτε σκόπιμα προσπαθούσαν να καλύψουν τα σφάλματα και τις ευθύνες τους ή ακολουθώντας προσωπικές πολιτικές προσπαθούσαν να σώσουν τον εαυτό του.

Η αλήθεια είναι ότι πιάσαμε πάτο και οι αιτίες και οι ευθύνες κυρίως της προηγούμενης κυβέρνησης της Ν.Δ είναι γνωστές, άσχετα αν κάποιοι σκόπιμα ανάλογα με τον πολιτικό χώρο που κινούνται λέγανε και λένε τα δικά τους προσπαθώντας να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο.

Φτάσαμε λοιπόν σ’ αυτή την κατάσταση και λέμε τώρα τι κάνουμε; Φτάνουμε λοιπόν στο δια ταύτα. Η εύκολη λύση και από πλευράς μου, που δυστυχώς ακολουθούν κάποιοι ακόμα και του χώρου μου, θα ήταν να λέω ότι διαφωνώ, ότι θα μπορούσαμε να τους πούμε αυτό, να κάνουμε αυτό και άλλα διάφορα χωρίς ποτέ να προσδιορίζουμε ή να προτείνουμε λύσεις που έστω και μετά από μερικά χρόνια θα μας έβγαζαν από το αδιέξοδο.

Σε κανένα δεν νομίζω ότι αρέσουν τα μέτρα, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει άλλη λύση. Ή θα μπει τάξη σε πολλά, έστω και αν πολλούς τους πληγώνουν ή θα οδηγήσουμε το μαγαζί σε χρεωκοπία. Και επειδή γίνεται πάλι λόγος για το πολιτικό κόστος, χαίρομαι που ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο τόνισε ότι :

«Προσωπικά, έχω πει και το ξαναλέω: δεν έχω ποτέ ζητήσει να έρθω στην εξουσία για την εξουσία, αλλά μόνο για προσφορά»

Η κυβέρνηση είναι για να παίρνει τις σωστές αποφάσεις για τον τόπο, με όποιο πολιτικό κόστος και όχι για να χαϊδεύει αυτιά μόνο και μόνο για να είναι αρεστή σε κάποιους και να διατηρεί την καρέκλα της.

Ευτυχώς σε όλα αυτά ο απλός πολίτης που δεν μετέχει κομματικών ή άλλων διαδικασιών κατανοεί την κατάσταση, αποδέχεται τα μέτρα με υπομονή και η μόνη του απαίτηση είναι να δει και κάποιον να πληρώνει, όπως επίσης να μην επαναληφθούν παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον.

Και εδώ θα συμφωνήσω απόλυτα και με το φίλο μου το Γιώργο Κρόγια για τις δύο «πάστες» πολιτικών που μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα και που καλό θα ήταν από εμάς τους ίδιους να τους απομονώσουμε.

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια: