Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Πρώτα ο μαθητής

Χθές παρουσίαστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο από την Άννα Διαμαντοπούλου και την Εύη Χριστοφιλοπούλου το συνολικό σχέδιο δράσης για το Νέο Σχολείο της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Είναι αρκετά σημαντικό ότι οι προτάσεις για την παιδεία δεν ξεκινούν από τα ΑΕΙ, αλλά από τις μικρές τάξεις, στοχεύοντας αφενός να μπουν οι σωστές βάσεις για τις επόμενες βαθμίδες και αφετέρου να δημιουργηθούν οι προυποθέσεις για μία παιδεία που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του 21ου αιώνα.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι ότι βάζει ως πρώτη προτεραιότητα το μαθητή και ο βασικός στόχος είναι πως θα μετατρέψει την πολλές φορές "αγκαρία" σε δημιουργική απασχόληση. Η πρόθεση για συνεχή επιμόρφωση του εκπαιδευτικού, η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου που θα βοηθήσει στο μέλλον να διορθωθούν τυχόν ατέλειες , καθώς επίσης και η αναβάθμιση της Επαγγελματικής και Τεχνικής κατάρτισης, που εχει χάσει εδώ και πολύ καιρό το κύρος της, είναι νομίζω προς τη σωστή κατεύθυνση.

Είναι μία καλή συνολική πρόταση που εκτός των άλλων περιέχει σαφέστατο χρονοδιάγραμμα, όπως επίσης και οικονομικό προυπολογισμό.

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια: