Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Δυσκολίες έχει όλος ο κόσμος, δεν έχει μόνο ο αγρότης

Είναι γνωστό σε όλους ότι η κατάσταση που άφησε η διακυβέρνηση της Ν.Δ ήταν για κλάματα και όσο και αν γίνομαι κουραστικός θα επαναλαμβάνω ότι κανείς από τους "έγκριτους δημοσιογράφους" δεν έβλεπε τόσα χρόνια πόσο "παραγωγική" και "αποτελεσματική" ήταν η κυβέρνηση της Ν.Δ. Δυστυχώς και το έχω ξαναγράψει τους ενδιέφερε πως θα εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα συμφέροντα και όχι πως θα πάει η Ελλάδα μπροστά.
Είναι επίσης γνωστό σε όλους οι πιέσεις που ασκούνται για σκληρά μέτρα, όπως και τα παιχνίδια που παίζονται εις βάρος της Ελλάδας και όμως κάποιοι επιμένουν αυτή τη στιγμή να διεκδικούν για την πάρτη τους πράγματα που είναι ανέφικτα αδιαφορώντας για τις συνέπειες που θα υπάρχουν για όλο τον Ελληνικό λαό.

Δεν θα μπω στη λογική αν ένας αγρότης βγάζει περισσότερα ή λιγότερα από μένα, αν έχει καλύτερο ή χειρότερο αμάξι από εμένα, αλλά και ούτε αν τον εκμεταλλεύονται περισσότερο ή λιγότερο από μένα. Θα σταθώ ότι αυτή τη στιγμή όλοι πρέπει βοηθήσουμε έτσι ώστε να ξεπεραστεί η κρίση όσο γίνεται πιο γρήγορα. Και το ξεπέρασμα της κρίσης περνά μέσα από συζήτηση και όχι τακτικές που θυμίζουν μικρά παιδιά, "δεν σου μιλάω αν δεν μου κάνεις αυτό που θέλω" και άλλα παρόμοια. Ας συνειδοποιήσουν οι συνδικαλιστές αγρότες και όχι μόνο , ότι κάθε τρόπος διεκδίκησης αφού εφαρμοστεί θα πρέπει να αξιολογείται και να μην εφαρμόζεται συνεχώς απλώς γιατί έτσι μάθαμε ή έτσι δείχνουμε αγωνιστές. Τα κλεισίματα των δρόμων, οι καταλήψεις και άλλα παρόμοια έχουν κουράσει τον περισσότερο κόσμο, γιατί αυτός πρώτα ταλαιπωρείται και δεν νομίζω ότι φέρνουν το ποθητό αποτέλεσμα.

Το υπουργείο μέχρι αυτή τη στιγμή έχει δείξει δείγματα ότι έχει διάθεση και να συζητήσει και να βρεί λύσεις μαζί με τους αγρότες ειδικά όταν από την πρώτη στιγμή αναγνωρίζει ότι πολλά από τα αιτήματα τους είναι δίκαια. Στο χέρι των συνδικαλιστών είναι να εκμεταλλευτούν αυτή τη ευκαιρία και να συζητήσουν έτσι ώστε να βρεθεί λύση όχι μόνο για τώρα αλλά και για το μέλλον.

buzz it!

4 σχόλια:

blogger είπε...

Βαγγέλη, επειδή προέρχομαι από οικογένεια αγροτών (μικρών, ούτε καν μεσαίων) και ζω τις αγωνίες τους ακόμη και σήμερα:
"Παιδιά" δεν είναι οι αγρότες σύντροφε επειδή λένε "δε σου μιλάω αν δεν μου κάνει αυτό"... Όλες οι κυβερνήσεις τους συμπεριφέρθηκαν 30 χρόνια τώρα σαν να μιλάνε σε παιδιά!
Και για να αποδείξει αυτή η κυβέρνηση ότι δεν τους συμπεριφέρεται και αυτή ως παιδιά, θα έπρεπε να κάνει μια κίνηση.
Για εμένα το "ελάτε σε διάλογο" δεν είναι κίνηση. Είναι μια "από τα ίδια".

Βαγγέλης Στεφαδούρος είπε...

Φίλε Γιώργο σίγουρα δεν είμαι ειδικός στα αγροτικά, απλά μεταφέρω αυτό που βγαίνει στον πολύ κόσμο. Ας το έχουν υπόψη αυτό οι επαγγελματίες συνδικαλιστές γιατί σίγουρα έχουν βάλει και αυτοί το χεράκι τους για αυτή την κατάσταση.

blogger είπε...

Μάλλον αυτό που επιχειρούν κάποιοι να βγάλουν προς τον κόσμο...
Μάλλον δεν έχεις καταλάβει ότι αυτό που εξόργισε τους περισσότερους αγρότες είναι ακριβώς το ότι η κυβέρνηση επιχείρησε στην αρχή να "συνδιαλέγεται" μόνο με τους "επαγγελματίες συνδικαλιστές".
Τέλος πάντων.

Βαγγέλης Στεφαδούρος είπε...

Δυστυχώς Γιώργο αυτό που λες πουθενά δεν βγήκε ακόμα και από άτομα που γνωρίζουν.