Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

Διαφορές στη διαφθορά που κάποιοι επιμένουν να μην καταλαβαίνουν

Διάβασα πριν από λίγο άρθρο στην εφημερίδα ΑΥΓΗ με τίτλο "Έργα και όχι άλλα λόγια για τη διαφθορά " και ειλικρινά όσο και αν θέλει το διεστραμένο μου μυαλό, δεν μπόρεσα να συνδέσω την εξαγγελία του Γιώργου Παπανδρέου για σύγκλιση των πολιτικών αρχηγών για τη διαφθορά με επικοινωνιακά τρυκ και με "αντιπερισπασμούς της στιγμής, για να αποφύγει να δώσει εξηγήσεις για έναν προϋπολογισμό που μοιάζει να έχει γραφεί από τον κ. Αλογοσκούφη," όπως αναφέρει το άρθρο.

Ξεχνά ο συντάκτης του άρθρου, ότι αυτή τη σύγκλιση των πολιτικών αρχηγών τη ζητά ο Γιώργος Παπανδρέου εδώ και πολύ καιρό και αν τυχόν δεν την ανακοίνωνε και σύντομα μάλιστα δεν θα ήταν συνεπής με όσα έχει πει στο παρελθόν. Ίσως κάποιους όμως δεν τους βολεύει να πραγματοποιεί ο Γ.Α.Π αυτά που έχει υποσχεθεί, γιατί δεν θα έχουν με τι να διαμαρτύρονται. Καλή η διαμαρτυρία σας κύριοι, αλλά κάποια στιγμή κινήσεις για θέματα που είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, αφορούν το γενικότερο συμφέρον και δεν ανακοινώνονται σε σουβλατζίδικα θα πρέπει να στηριχθούν από όλους.

Το θέμα της διαφθοράς δεν λύνεται θέτοντας απλώς κανόνες, τη στιγμή που η αρχή του χάνεται στα βάθη του χρόνου. Θέλει τη σύμπραξη όλου του πολιτικού κόσμου και η σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών θα ήταν η αρχή για να μπουν οι βάσεις για σταδιακή μείωση του φαινομένου. Αν στη συζήτηση αυτή κάποιος πολιτικός αρχηγός σφυρίζει αδιάφορα ή κάνει την πάπια τότε όλοι μαζί ελάτε να τον κράξουμε.

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια: