Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2009

Πριν συμπληρωθούν οι εκατό μέρες

Μετά τη νίκη ήρθε η δουλειά. Ήρθε η σταδιακή υλοποίηση όσων είχε εξαγγείλει ο Γιώργος Παπανδρέου προεκλογικά. Πολλά ίσως θα θέλαμε να έχουν προχωρήσει με πιο γρήγορους ρυθμούς αλλά μην είμαστε και πλεονέκτες. Κάποια όπως η στελέχωση των υπουργείων και άλλων οργανισμών μέσω ανοιχτών διαδικασιών είναι τόσο πρωτόγνωρα και σίγουρα η υλοποίηση τους και θα καθυστερήσει και ίσως κάπου μπορεί να γίνουν κάποια λάθη. Δεν πρέπει να σταθούμε σ΄αυτό. Κάτι αλλάζει προς το καλύτερο και πρέπει να το στηρίξουμε.

Κάποιοι βέβαια δεν το βλέπουν έτσι. Μετρούν τις μέρες για να κάνουν απολογισμό αν πράγματι στις πρώτες 100 μέρες θα υλοποιηθούν τα πάντα. Δεν τα γράφω αυτά για να δικαιολογήσω κανένα αλλά ειλικρινά με "εκπλήσσει" αυτή η ευαισθησία κάποιων που επί Ν.Δ που γινόταν το έλα να δεις, όχι μόνο δεν βάζανε όρια για απολογισμούς αλλά συμμετείχαν και στο γνωστό παιχνίδι "ναι μεν, αλλά τελικά φταίει το κακό ΠΑΣΟΚ".

Υπάρχουν σίγουρα προβλήματα με κύριο εκείνο της οικονομίας, αλλά όπως και άλλες φορές πιστεύω ότι με τις σωστές επιλογές, όπως αυτές διατυπώθηκαν προεκλογικά από το Γιώργο Παπανδρέου θα τα καταφέρουμε. Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΠΑΣΟΚ παραλαμβάνει σε κακό χάλι την οικονομία και το δημόσιο τομέα σε διάλυση.

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια: