Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Ευρωεκλογές, μικρά κόμματα και χαλαρή ψήφος

Δεν νομίζω ότι θα διαφωνήσει κανείς για το δικαίωμα του καθενός από εμάς να μετέχει σε όποια εκλογική αναμέτρηση και να ζητά τη ψήφο του λαού καταθέτοντας τις απόψεις του, σχολιάζοντας τις θέσεις των άλλων κομμάτων και πιστεύοντας ότι έτσι προσφέρει στην κοινωνία.

Είναι όμως έτσι και με τα μικρά κόμματα, που δημιουργούνται απλώς για μία εκλογική αναμέτρηση; Γνωρίζονται μεταξύ τους οι συμμετέχοντες; Είχαν το χρόνο να συζητήσουν για το τι πιστεύει ο καθένας από αυτούς για όλα όσα θα προτείνουν; Φοβάμαι πως όχι .

Όλα νομίζω είναι για αυτούς μία ευκαιρία και οι ευρωεκλογές που σκόπιμα κάποιοι μιλούν για χαλαρή ψήφο τους βολεύει. Επιτέλους όμως θα πρέπει να δούμε ότι καμία εκλογική αναμέτρηση δεν είναι ούτε χαλαρή, ούτε για τιμωρία, αλλά ούτε και για προσωπικό συμφέρον.

Οι ευρωεκλογές αφορούν όλους. Οι όποιες πολιτικές ακολουθούνται στην Ευρωπαϊκή ένωση σχετίζονται με τους ευρωβουλετές που στέλνουμε σαν λαός και από τις κυβερνήσεις που επίσης ψηφίζουμε. Αν υπάρχει η πολιτική βούληση πολλά που μας στεναχωρούν από αυτήν μπορούν να αλλάξουν και βέβαια δεν μπορούν να αλλάξουν με συντηρητικούς βουλευτές, ούτε όμως και ευκαιριακούς ευρωβουλευτές.

Η ψήφος, μαζί με την συμμετοχή μας σε όσα συμβαίνουν σε αυτό το τόπο, δεν πρέπει να πάει χαμένη. Η 7 Ιούνη δεν πρέπει να είναι σε καμία περίπτωση ούτε μέρος μίας εκδρομής, ούτε χαλαρή, αλλά μέρα συνειδητής ψήφου για την Ελλάδα, την προάσπιση των συμφερόντων της, για τη διεκδίκηση στην Ευρώπη όσων αξίζει η Ελλάδα, όσων δικαιούνται οι Έλληνες.

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια: