Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2007

Συνεχίζουμε...... με ασφαλιστικά

Έχουν περάσει περίπου 2,5 μήνες και σίγουρα όσοι ψήφισαν Ν.Δ πρέπει να είναι αρκούντως ικανοποιημένοι γιατί για ακόμα μία φορά τους δούλεψαν και τους είπαν ψέματα. Προεκλογικά ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής δεσμευόταν ότι δεν θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας, δεν θα αυξηθούν οι εισφορές και δεν θα μειωθούν οι συντάξεις και αυτή τη στιγμή είναι ξεκάθαρο ότι τίποτα από αυτά δεν θα ισχύσει.

Δεν θα αλλάξουν λέει τα "γενικά" όρια ηλικίας. Αν κάποιος δηλαδή βγει σε σύνταξη μετά 2-3 χρόνια απ΄ότι ήξερε και υπολόγιζε, γι΄αυτόν είναι το ίδιο γιατί το γενικό όριο ηλικίας κατά τη ΝΔ δεν άλλαξε.

Δεν θα μειωθούν οι συντάξεις, αλλά θα υπολογίζονται διαφορετικά και σε περίπτωση που υπάρχει και επικουρικό τη βάψαμε. Αλλά είπαμε αρκεί να πείσουμε τον εαυτό μας ότι η σύνταξη δεν θα αλλάξει, διότι μας το λέει ο ειλικρινέστατος Πρωθυπουργός.

Και έρχομαι στο θέμα της ενοποίησης. Υπάρχουν ταμεία υγιή που δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα και δεν θα έχουν ούτε στο μέλλον πρόβλημα, αν δεν μπει το χεράκι κάποιου επιτήδειου για να καλύψει κάποιες άλλες τρύπες, να κάνει ομόλογα τα αποθεματικά για να βγάλει και κανείς καμία προμήθεια.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αντί να είναι η ίδια συνεπής σε κάποια "προβληματικά" ταμεία, καταβάλλοντας τις θεσμοθετημένες υποχρεώσεις της κοιτά πως να κάνει προβληματικά και τα υγιή. Και από την άλλη η κυβέρνηση αυτή απαλλάσσει επιχειρήσεις από ποσά που θα έπρεπε να καταβάλλουν βάσει του Νόμου Ρέππα.

Όλα για το κεφάλαιο, όλα για τις μεγάλες επιχειρήσεις και για όλους τους υπόλοιπους ότι ψίχουλο μείνει και βέβαια δουλειά μέχρι τα γεράματα, ώστε να μη μας πληρώσουν και πολλά χρόνια σύνταξη.

Επιτέλους ας καταλάβουμε ότι τα λεφτά των ταμείων, είναι λεφτά που καταβάλαμε εμείς οι ίδιοι και δεν πρέπει να αφήσουμε σε κανένα το δικαίωμα να τα διαχειρίζεται για ίδιο όφελος.

buzz it!

1 σχόλιο:

diomidis.e είπε...

εδώ τους ψήφισαν μετά από 3,5 χρόνια ανικανότητας , λαθών και ψεμάτων λες και έχει κοιμηθεί ο ελληνικός λαός τι να πεις !!