Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013

Οι Ένοχοι

Τελικά η βουλή ψήφισε για την παραπομπή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για 3 αδικήματα και αν κατάλαβα καλά είναι ένοχος διότι :
α. Με ενέργειες δικές του ήρθε η λίστα Λαγκάρντ
β. Δεν πρωτοκόλλησε μία παράνομη λίστα.
γ. Αν και την παράδωσε στην αρμόδια υπηρεσία για έλεγχο, ο ίδιος δεν την "αξιοποίησε" και έτσι το Ελληνικό Δημόσιο ζημιώθηκε από ποσά που έπρεπε να έχει εισπράξει. Βέβαια ότι μέχρι τώρα δεν έχει εισπραχθεί τίποτα αυτό δεν έχει καμία σημασία.
δ. "Αφαίρεσε" από τη λίστα επιλεκτικά ονόματα συγγενών του, κάτι που δεν αποδεικνύεται ότι έγινε από τον ίδιο μια και η λίστα πέρασε από πολλά χέρια.
 
Και από την άλλη δεν είναι ένοχοι όσοι :
 
α. Έφτασαν την οικονομία σε αυτή την κατάσταση 
β. το 2010, αν και ήταν υπεύθυνοι για το χάλι της οικονομίας, το πρόβλημα τους δεν ήταν πως θα βρεθεί η καλύτερη λύση για να βγούμε από την κρίση, αλλά πως θα εκμεταλλευόντουσαν την κατάσταση, συνεπικουρούμενοι από γνωστούς κύκλους και στελέχη του ΠΑΣΟΚ έτσι ώστε να αναγκάσουν σε παραίτηση τον ΓΑΠ.
γ. Ο μετέπειτα υπουργός και νυν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Βενιζέλος που ενώ του παραδόθηκαν τα στοιχεία δεν έκανε τίποτα.
δ. Όσοι δεν άφησαν να ολοκληρώσει η κυβέρνηση Παπαδήμου ότι είχε συμφωνηθεί, γιατί και εκεί το πρόβλημα τους ήταν οι εκλογές και τα ψηφαλάκια και όχι η επίλυση του προβλήματος. 
ε. Όσοι φρόντισαν στην κατασκευή ενόχου, για να έχει ο κόσμος να ασχολείται, ενώ παντού γίνεται του έλα να δεις.

Δυστυχώς, όσον αφορά το τελευταίο, στους περισσότερους πολιτικούς χώρους άτομα που δεν ξέρουν να παίζουν καθαρά είναι εκείνα που καταφέρνουν να είναι σε σημαντικές θέσεις και για πολλά χρόνια να επιβιώνουν. Ας τους χαιρόμαστε γιατί μη ξεχνάμε μόνοι τους δεν μπήκαν στη βουλή.

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια: