Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013

Αγαπητοί πολιτικοί πελάτες τέρμα η ανεργία έρχεται η ανάπτυξη.

Δυστυχώς δεν αλλάζουμε.

Γνωστή και παλιά η ιστορία. Βρίσκεις κάποιο βουλευτή - πολιτευτή - δημοτικό σύμβουλο κλπ, σε "βοηθά" με το αζημίωτο ( τη ψήφο σου) να προσληφθείς σε κάποιο δημόσιο οργανισμό με σύμβαση ακόμα και δύο μηνών. Η σύμβαση αυτή ξαφνικά γίνεται τετράμηνη, εξάμηνη, μπορεί και αορίστου χρόνου και επειδή έχεις "προσπαθήσει" για αυτή τη θέση κατοχυρώνεις το δικαίωμα η θέση αυτή να μετατραπεί σε μόνιμη.  Τόσο γλείψιμο έχεις ρίξει, να πάει χαμένο; Δεν είναι δίκαιο.

Και έτσι έρχεται και το τελευταίο πολυνομοσχέδιο να "λύσει" το πρόβλημα της ανεργίας. Προσλήψεις στην Περιφέρεια και στους δήμους με τις γνωστές συμβάσεις, όχι μέσω ΑΣΕΠ, αλλά με την εποπτεία του ΑΣΕΠ. Μία διαδικασία που και στο παρελθόν είχε τα προβλήματα της μια και ως γνωστό κάπου στη πορεία χανόντουσαν πιστοποιητικά και έτσι άλλα μόρια υπολόγιζες και αλλά τελικά βγαίνανε στην κατάταξη. Και στο τέλος όλοι κατηγορούσαν τον "κακό" ΑΣΕΠ και όχι βέβαια κάποια λαμόγια που στήνανε τις λίστες.

Και βέβαια μη ξεχνάμε ότι ακόμα και αυτοί που έχουν τα προσόντα για αυτές τις θέσεις θα είναι σε ομηρία, γιατί σίγουρα κάποιος θα έχει αφήσει να πλανάται ότι αν αργότερα με ψηφίσεις ίσως στα μουλοχτά σε μονιμοποιήσω διότι ως γνωστό θα καλύπτεις "πάγιες και διαρκείς ανάγκες".

Γνωστό το παραμύθι, αλλά το κακό είναι ότι μέσα σε αυτή την εξαθλίωση το παιχνίδι πολιτευτή - πελάτη μάλλον ενισχύεται παρά εξαφανίζεται.

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια: