Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Αντώνη μου όποιος βάζεται σκοντάφτει

Το τελευταίο διάστημα πολλές κορώνες κε Σαμαρά για τα επιτεύγματα σου, που έδιωξες το Γιώργο, που κατάφερες να αλλάξεις κυβέρνηση στα μέσα της τετραετίας, που πατριωτικά θα ψηφίσεις για πράγματα που δεν θέλεις και ύφος πανέτοιμου "ηγέτη" που θα σώσει την Ελλάδα, αλλά πρόσεχε γιατί και άλλοι βιάστηκαν στο παρελθόν και δεν κατάφεραν ούτε στη βρύση να φτάσουν.

Πρώτα - πρώτα μη ξεχνάς ότι η παράταξη σου και η κυβέρνηση του "καταλληλότερου", στην οποία συμμετείχες, αλλά δεν "ήξερες" ακριβώς πόσο ήταν το έλλειμμα ήταν η βασικότερη αιτία που μας έφερε σε αυτό το χάλι. Μπορεί μέσα σε αυτή την αναμπουμπούλα και με τη βοήθεια και των ΜΜΕ να γίνεται προσπάθεια να το ξεχάσει ο λαός, αλλά κάποια στιγμή μην ανησυχείς θα στο θυμίσουν ορισμένοι τωρινοί υποστηρικτές σου.

Όσο και αν πανηγυρίζεις μη ξεχνάς ότι έβαλες στο παιχνίδι τον Καρατζαφέρη, που με τα "ωραία" του στελέχη όχι μόνο καλό δεν θα κάνει στην πολιτική ζωή του τόπου, αλλά ούτε βέβαια και στη δική σου.

buzz it!

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Μερικές αφελείς ερωτήσεις

Τις τελευταίες μέρες τα είδαμε όλα. Συναντήσεις επί συναντήσεων μέχρι να βρεθεί το όνομα του Πρωθυπουργού, διαρροές, σενάρια κα. Θα αποφύγω να αναφερθώ σε πράγματα για τα οποία θα μπορούσε κάποιος να με κατηγορήσει ότι αναπαράγω φήμες του ενός ή του άλλου, έχοντας συγκεκριμένο στόχο και θα σταθώ σε κάποια απλά ερωτήματα για τα οποία ψάχνω "απαντήσεις".

1) Χθες από το στόμα του Α. Σαμαρά άκουσα ότι ο ίδιος δεν είχε κανένα πρόβλημα με το όνομα του νέου πρωθυπουργού και "προβληματίζομαι" ειλικρινά όλες αυτές τις μέρες τι συζητούσαν ο Γ. Παπανδρέου και ο Α. Σαμαράς; Λέτε να πρότεινε ο ΓΑΠ κάποιον, αλλά μετά επειδή ήθελε να του σπάσει τα νεύρα το αναιρούσε;

2) Αυτή η εμμονή εκ μέρους της Ν.Δ για ορισμό συγκεκριμένης ημερομηνίας εκλογών εξυπηρετεί την Ελλάδα; Μήπως ο στόχος κάποιων, που δημιούργησαν το πρόβλημα, είναι η καρέκλα και όχι το σώσιμο της χώρας;

3) Αυτή η μη συμμετοχή στελεχών ( κοινοβουλευτικών) της Ν.Δ στην νέα κυβέρνηση, που διατυμπανιζόταν εδώ και πολύ καιρό, μήπως τελικά έδινε μία κυβέρνηση αμιγώς από το ΠΑΣΟΚ, που ήδη υπάρχει, οπότε γιατί να αλλάξουν οι υπουργοί πλην του "κακού" Γιώργου;

4) Αυτή η τακτική "των ίσων αποστάσεων" από πολλούς και μάλιστα "έγκριτους" δημοσιογράφους δείχνει "αντικειμενικότητα"; Και για να μη παρεξηγηθώ, δεν ζητώ αλλά ούτε και θέλω προς θεού να γίνουν τιμητές των όσων πιστεύω, αλλά κάπου υπάρχουν και όρια.

buzz it!

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Μη μας δουλεύετε κύριοι βουλευτάδες

Θα ψηφίσουν ή δεν θα ψηφίσουν το τάδε νομοσχέδιο; Θα ανεχτούν ή δεν θα ανεχτούν όσα δρομολογούνται; Θα συμφωνήσουν διαφωνούντες ή θα διαφωνήσουν συμφωνούντες; Θα αποφασίσουν μόλις ακούσουν τον Πρωθυπουργό, που μετά από τις "πιέσεις" τους αλλάζει τα όσα έχει σκεφτεί να πει ή να κάνει;

Μήπως όλες αυτές οι κορώνες πολλών βουλευτών αρχίζουν και δεν πιάνουν τόπο, γιατί σιγά - σιγά η επανάληψη του ιδίου σεναρίου έχει κουράσει ακόμα και τους πιο αφελείς; Μήπως κάποιοι "προστάτες" του Ελληνικού λαού πρέπει να βρουν άλλο τρόπο να δουλεύουν τον κόσμο; Και αυτό το λέω γιατί τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών αλλά δείχνουν.

Εκείνο που ξέρω είναι ότι αν δεν μπορείς να συμβιβαστείς με την απόφαση της πλειοψηφίας, όταν σε πνίγει το άδικο, όταν αναγκάζεσαι να παραβείς με κάποια ψήφο σου βασικές από τις αρχές σου, τότε η μόνη έντιμη λύση είναι να παραιτηθείς και όχι να το "παίζεις" επαναστάτης, γιατί πολύ απλά ο κάθε ψηφοφόρος δεν νομίζω ότι με τη ψήφο του έδωσε καμία λευκή επιταγή σε κανένα.

buzz it!

"Οι δικοί μας"

Και μέσα στην αναμπουμπούλα εμφανίζονται κάτι τύποι που στο παρελθόν τους έβλεπες να έχουν μία συμμετοχή γλάστρας σε εκδηλώσεις και δράσεις, που όταν κάποιοι από εμάς τρέχαμε για να πείσουμε τον κόσμο πόσο επικίνδυνος ήταν ο "καταλληλότερος" εκείνοι σφύριζαν αδιάφορα, ξαφνικά αφού βέβαια με το χ ή ψ τρόπο τακτοποιήθηκαν έχουν άποψη για τον Πρωθυπουργό της χώρας και την εκφράζουν δημόσια μέσω FB ή twitter, ενώ στο παρελθόν τα δρώμενα του "καταλληλότερου" ίσως του φαινόντουσαν μικρής σημασίας.

Μήπως "σύντροφοι" βιάζεστε να δείξετε πόσο "ευγνώμονες" είστε σε κάποιους έτσι ώστε να μπορείτε να ζητήσετε πιο γρήγορα κάποια χάρη. Δυστυχώς εκείνο που δεν καταλαβαίνετε είναι ότι όταν το καράβι βουλιάξει, όσα σωσίβια και αν νομίζετε ότι έχετε, πρώτοι θα πνιγείτε εσείς γιατί άλλο το γλείψιμο και άλλο το κολύμπι.

buzz it!

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Δεν ξέρουμε τι θέλουμε ή μήπως.......;

Από που να αρχίσει κανείς και που να τελειώσει με τα όσα συμβαίνουν σ' αυτή την υπέροχη χώρα και τις κινήσεις πολλών και διαφόρων.

Θα ξεκινήσω από το τελευταίο που αφορά το δημοψήφισμα που αναγγέλθηκε από τον Πρωθυπουργό και που ξαφνικά διαπιστώνεις ότι πολλοί μα πάρα πολλοί άλλα έλεγαν στο παρελθόν περί άμεσης δημοκρατίας και δημοψηφισμάτων και άλλα λένε τώρα. Παράξενο; Δεν νομίζω. Προσωπικά έχω βαρεθεί να βλέπω άτομα, που σίγουρα κάποιοι από εμας τους ψηφίσαμε να δρουν όχι με γνώμονα το κοινό συμφέρον ή με βάση αυτά που πραγματικά πιστεύουν, αλλά πως θα εξασφαλίσουν την παραμονή τους στα πολιτικά πράγματα.

Ψηφίζουν για παράδειγμα το μνημόνιο και μετά βγαίνουν με κορώνες και λένε ότι θα άρεσε στο δικό τους ψηφοφόρο και όχι μόνο. Ενώ γνωρίζουν την κατάσταση, το πρόβλημα τους είναι πως θα καταστρέψουν τον αντίπαλο και όχι πως θα σωθεί η χώρα.

Τους αρέσουν να "υπερασπίζονται" το δικαίωμα των πολιτών για αμεσότητα (βλέπε αγανακτησμένοι σε όποια μορφή θέλετε) αλλά όταν τίθεται θέμα δημοψηφίσματος αρχίζουν και λένε τα δικά τους γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι το όποιο αποτέλεσμα, ακόμα και θετικό για αυτούς δεν θα είναι σε θέση να το διαχειριστούν.

Διαφωνούν με τις παρελάσεις και όμως τις "καλές εποχές" συμμετέχουν για να κάνουν δημόσιες σχέσεις και κάποιες άλλες εποχές τις χρησιμοποιούν για να δείξουν "αυθόρμητα" την επαναστατικότητα τους. Ευτυχώς βέβαια που δεν ζουν κάποιοι πραγματικά επαναστάτες γιατί βλέποντας τη συμπεριφορά τους θα είχαν αυτοκτονήσει.

Συμφωνούν στα λόγια όλοι για ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο, αλλά φροντίζουν κάποιοι κύριοι να μην εφαρμόζεται πραγματικά γιατί δεν τους συμφέρει.

Ξέρουν πολλοί συνδικαλιστές ότι όσα δηλώνουν δεν μπορούν να εφαρμοστούν (βλέπε μπλοκάρισμα έκδοσης λογαρισμών ΔΕΗ) και όμως σε τακτά χρονικά διαστήματα τοποθετούνται " επαναστατικά" για να τσιμπίσουν κάποιοι από εμάς.

Απόλυτη δηλαδή σχοιζοφρένεια; Δεν θα το έλεγα γιατί αν ψάξει κανείς ακόμα και στους "δικού του" θα αναγνωρίσει τη διάθεση για "προσφορά στο κοινωνικό σύνολο". Ας τους χαιρόμαστε.

ΥΓ : Μακάρι να βγω ψεύτης αλλά φοβάμαι η όποια συζήτηση για το δημοψήφισμα και το περιεχόμενο του θα γίνει με τη γνωστή μέθοδο του αου- αου και όχι επι της ουσίας.

buzz it!