Τετάρτη 16 Ιουλίου 2008

Κολέγια και επαγγελματικά δικαιώματα

Συζητώντας με κάποιον φίλο πριν μερικά χρόνια και προσπαθώντας να τον πείσω για την σωστή θέση του ΠΑΣΟΚ για το άρθρο 16, μία θέση που δεν έχει καμία σχέση με αυτό που συζητούσε και είχε στο μυαλό της η Ν.Δ, του έλεγα πόσο επικίνδυνο είναι να παραμείνουν τα πράγματα ως έχουν με δεδομένες τις πιέσεις για την αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων από την Ευρωπαϊκή ένωση.

Δυστυχώς ορισμένοι προτιμούσαν να κρύβονται πίσω από το δάκτυλο τους, να μη βλέπουν ότι όλα αυτά τα εργαστήρια ελευθέρων σπουδών και τα κολέγια, που ελεγχόντουσαν από το υπουργείο εμπορίου, το τελευταίο διάστημα εν ψυχρώ διαφήμιζαν τα "πτυχία" τους γιατί πολύ απλά γνώριζαν ότι με κυβέρνηση της Ν.Δ κανείς δεν θα τους ενοχλούσε και κάποια στιγμή θα πετύχαιναν το στόχο τους.

Έχουμε λοιπόν σε λίγο την κατάθεση νομοσχεδίου που θα νομιμοποιεί από το παράθυρο όλα αυτά "τα πτυχία" που βέβαια κατά το υπουργείο θα είναι βεβαιώσεις.

(Δημοσιογραφικές πληροφορίες μιλάνε για πολλές ασάφειες στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο. Περίμενε κανείς να διακρινόταν για τη σαφήνεια του; )

buzz it!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το ζήτημα είναι ότι με αυτά που κάνει η ΝΔ θα καταφέρει άλλη μία φορά να δημιουργήσει φοιτητικές κινητοποιήσεις και συνεπώς να σταματήσει τη λειτουργία του Δημόσιου Πανεπιστημίου.
Η εκτίμησή μου είναι ότι όλα αυτά γίνονται ακριβώς για αυτό το λόγο: για να καλλιεργηθεί στην κοινωνία κλίμα απαξίωσης και υποβάθμισης του Δημόσιου Πανεπιστημίου και έτσι να επιτύχει τη μελλοντική θεσμοθέτηση των "δήθεν" ιδιωτικών Πανεπιστημίων, με ευρεία κοινωνική αποδοχή.
Ο όρος "δήθεν" αναφέρεται στην ποιότητα των σπουδών που πραγματικά παρέχουν οι "σχολάρχες" που ιδρύουν πανεπιστήμια στην Ελλάδα. Το Πανεπιστήμιο, διεθνώς, απαιτεί υποδομές. Απαιτεί βιβλιοθήκες και εργαστήρια. Τρεις αίθουσες με πίνακες και κιμωλίες δε συνιστούν Πανεπιστήμιο - συνιστούν κοροϊδία.
Αλλά ως φαίνεται η κυβέρνηση ιεραρχεί την εξυπηρέτηση των συμφερόντων υπεράνω των θεσμών και του δικαίου.