Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2007

Η ενότητα και η διασφάλιση της

"Την ενότητα στην διασφάλιση αυτών των διαδικασιών εγγυάται η ίδια η βάση του Κινήματός μας, την εγγυώμαι προσωπικά εγώ, την εγγυάστε όλοι σας ως μέλη του ΠΣ"


"Το ΠΑΣΟΚ μπορεί και πρέπει να πορευθεί – όχι σε μια επίπλαστη ενότητα – αλλά σε μια νέα πραγματική νικηφόρα ενότητα που προϋποθέτει:

Α) την ισχυρή πολιτική ταυτότητα που θα αναδειχθεί από ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο – συμμετοχής της βάσης της ίδιας – και αντιπαράθεσης ιδεών και πολιτικών.
Β) την ισχυρή δημοκρατική επιβεβαίωση της πολιτικής αυτονομίας του ΠΑΣΟΚ
Γ) την εγγυημένη διασφάλιση της διαφάνειας, της δεοντολογίας, και της δημοκρατικής διαδικασίας στην εσωκομματική εκλογική μάχη."

(απόσπασμα είναι από την τοποθέτηση του Γιώργου Παπανδρέου
στη συνεδρίαση του Πολιτικού συμβουλίου)

Πολλοί μίλησαν τον τελευταίο καιρό για την ενότητα στο ΠΑΣΟΚ. Κάποιοι προσπάθησαν αμέσως να βρουν εκείνον που θα την εγγυηθεί, λες και είναι ο θεός, ο Αλλάχ ή ο Βούδας. Γράφτηκαν πολλά αλλά νομίζω ότι η τοποθέτηση αυτή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, θέτει όλους μας και κυρίως τα στελέχη του Π.Σ προ των ευθυνών για την ενότητα του κινήματος.

Ίσως ορισμένοι βέβαια να μην κατάλαβαν τη συμμετοχική Δημοκρατία που ψήφιζαν στο συνέδριο, ίσως να μην κατάλαβαν ότι ευθύνες δεν έχουμε μόνο για τις πράξεις μας, έχουμε και τις παραλήψεις μας, ίσως να τους βολεύει να ρίχνουν το μπαλάκι σε άλλον πάντα και να τους φταίει η "άτιμη η κοινωνία", ίσως βέβαια να βιάζονται να πάρουν την καρέκλα.

buzz it!

2 σχόλια:

Γιάννης Παπαϊωάννου είπε...

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

παρακαλώ παρτε θέση
προκειτε για την δημοκρατία

Βαγγέλης Στεφαδούρος είπε...

Κ. Παπαιωάννου
Γνωστές οι μέθοδοι της λάσπης, μόνο που στο 21ο αιώνα, που υπάρχει πληροφόρηση δεν πιάνουν. Ανοίξτε λίγο τα μάτια σας και δείτε

http://www.pasok.gr/portal/gr/3/51833/7/7/1/showdoc.html