Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Ο χρόνος που χάθηκε, η απραξία - ......... κάποιων και η επιβράβευση των "ικανών"

Ας τα πάρουμε από την αρχή 
2009 : Κερδίζει το ΠΑΣΟΚ με 43,92% και 160 έδρες με δεύτερη τη Ν.Δ με 33,47 % και 91 έδρες. Γρήγορα το έλλειμμα  που εμφάνιζε η Ν.Δ του "καταλληλότερου" ότι ήταν μικρός μονοψήφιος αριθμός φαίνεται  να είναι διψήφιος αριθμός και πρέπει κάτι να γίνει. "Περιέργως" κάποιοι εντός ΠΑΣΟΚ ( για τους εκτός ΠΑΣΟΚ ήταν αναμενόμενο) κυρίως βουλευτές και στελέχη όχι μόνο δεν μπαίνουν στη μάχη της ενημέρωσης του λαού για το μαύρο μας το χάλι, αλλά παίζουν το δικό τους παιχνίδι προσπαθώντας να είναι αρεστοί και όχι μόνο.

Ζητείται συναίνεση για τα μέτρα που πρέπει να παρθούν και η μεν αντιπολίτευση  δυστυχώς ούτε καν μπαίνει στο κόπο μίας συζήτησης, τα δε γνωστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ για διαφορετικούς λόγους σηκώνουν το λάβαρο της επανάστασης. Η πλειοψηφία των 160 εδρών ήταν ικανή να έσωζε την κατάσταση αλλά πολλοί από το γνωστό μπλοκ και όχι μόνο,  αδρανούν. Τους φταίει ο ΓΑΠ και είναι για αυτούς ευκαιρία να τον βγάλουν από τη μέση. Ξέρουν ότι αυτά που λέγονται ( "δεν είμαι γαντζωμένος στην καρέκλα" ) δεν είναι λόγια του αέρα, δεν είναι οι κλασικές λέξεις ακόμα ενός πολιτικού.

Η κυβέρνηση του ΓΑΠ είτε θέλουν να το παραδεχτούν κάποιοι είτε όχι έπεσε εκ των έσω. Ξαφνικά άτομα που έκαναν πόλεμο τους προηγούμενους μήνες ξαφνικά δουλεύουν προς την κατεύθυνση του μνημονίου ( ως γνωστόν κάποιοι μπήκαν και στην κυβέρνηση Παπαδήμα). Και μέσα σε όλα αυτά μπαίνει και το ζήτημα προεδρίας του ΠΑΣΟΚ. Το πρόβλημα τους είναι η καρέκλα, αγνοώντας βέβαια ότι ο κόσμος που χρόνια ψήφιζε ΠΑΣΟΚ δεν ήταν μόνο δυσαρεστημένος με τα μέτρα, είχε αηδιάσει και με τις συμπεριφορές στελεχών που μέρα με την ημέρα αποδείκνυαν πόσο μεγάλο "ενδιαφέρον" είχαν για το κίνημα και τη χώρα. 

Τα εκλογικά αποτελέσματα του ΠΑΣΟΚ τις δύο τελευταίες αναμετρήσεις από όποια πλευρά και να ερμηνευτούν δεν νομίζω ότι αφήνουν σε κανένα ούτε ένα μικρό σημάδι αισιοδοξίας. 

Αλήθεια εκείνες οι αριστερές πρωτοβουλίες και τα πρωτοκλασάτα  στελέχη που γάβγιζαν στο παρελθόν που βρίσκονται τώρα; Σε ποιο κόμμα θα παίζουν τα παιχνίδια τους;

Και τώρα προς τα που πάει η χώρα; Σε μία κυβέρνηση που ο κύριος πυρήνας της θα είναι η Ν.Δ, το κόμμα εκείνο που φέρει ένα μεγάλο μέρος ευθύνης για το χάλι της οικονομίας το 2009, που διαφώνησε συμφωνώντας για το μνημόνιο και τώρα θα μας σώσει.

Αλήθεια θα υπάρξει καμία συγνώμη από εσάς που παραδώσατε τη διακυβέρνηση της χώρας στους πρωταίτιους αυτής της οικονομικής κατάστασης, για μία καρέκλα που επειδή την πριονίζατε τώρα είναι τόσο άχρηστη που δεν σας κρατάει;

buzz it!