Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Ιστορική απόφαση για την Ελλάδα και την Ευρώπη

Όταν έχεις μάθει να διεκδικείς, όταν έχει μάθεις να παλεύεις, όταν τα λόγια σου είναι ξεκάθαρα, όταν με τις πράξεις σου δείχνεις ότι αυτά που λες όχι μόνο τα εννοείς αλλά και τα πιστεύεις τότε σίγουρα όσο και αν βρίσκεσαι σε δύσκολη κατάσταση κάποια στιγμή και πείθεις και το κυριότερο αλλάζεις τη στάση πολλών που πριν από λίγο καιρό σε είχαν στήσει στο τοίχο και σε πυροβολούσαν. Πρέπει λοιπόν να νοιώθουμε τυχεροί που αυτή τη στιγμή στο τιμόνι της διακυβέρνησης της χώρας βρίσκεται ο Γιώργος Παπανδρέου, που με όλες τις δυνάμεις του , εκμεταλλευόμενος το κάθε λεπτό, παλεύει για να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα που μας άφησε η Ν.Δ.

Σίγουρα είναι μία νίκη του Γιώργου όχι μόνο γιατί αυτό που ζητά εδώ και καιρό για την Ελλάδα το πέτυχε, αλλά και γιατί κατάφερε να πείσει τους Ευρωπαίους ηγέτες ότι το πρόβλημα κερδοσκοπίας που αυτή τη στιγμή παίζεται με την Ελλάδα, κάποια στιγμή θα κτυπήσει και την πόρτα και άλλων χωρών και τότε ίσως τα πράγματα να είναι χειρότερα.

Οι κόποι και οι θυσίες του Ελληνικού λαού θα πιάσουν τόπο, άσχετα αν συνεχίζουν κάποιοι για τους γνωστούς σ'αυτούς λόγους να κινδυνολογούν και να παραποιούν στοιχεία όταν "ενημερώνουν" τον κόσμο. Μόνο που και οι ίδιοι κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουν ότι όφελος και δικό τους είναι να βγούμε όσο γίνεται πιο γρήγορα από αυτή την κατάσταση και σίγουρα με τις πράξεις τους όχι μόνο δεν βοηθούν αλλά μετέχουν στο παιχνίδι των κερδοσκόπων και όχι μόνο.

buzz it!

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Πρώτα ο μαθητής

Χθές παρουσίαστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο από την Άννα Διαμαντοπούλου και την Εύη Χριστοφιλοπούλου το συνολικό σχέδιο δράσης για το Νέο Σχολείο της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Είναι αρκετά σημαντικό ότι οι προτάσεις για την παιδεία δεν ξεκινούν από τα ΑΕΙ, αλλά από τις μικρές τάξεις, στοχεύοντας αφενός να μπουν οι σωστές βάσεις για τις επόμενες βαθμίδες και αφετέρου να δημιουργηθούν οι προυποθέσεις για μία παιδεία που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του 21ου αιώνα.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι ότι βάζει ως πρώτη προτεραιότητα το μαθητή και ο βασικός στόχος είναι πως θα μετατρέψει την πολλές φορές "αγκαρία" σε δημιουργική απασχόληση. Η πρόθεση για συνεχή επιμόρφωση του εκπαιδευτικού, η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου που θα βοηθήσει στο μέλλον να διορθωθούν τυχόν ατέλειες , καθώς επίσης και η αναβάθμιση της Επαγγελματικής και Τεχνικής κατάρτισης, που εχει χάσει εδώ και πολύ καιρό το κύρος της, είναι νομίζω προς τη σωστή κατεύθυνση.

Είναι μία καλή συνολική πρόταση που εκτός των άλλων περιέχει σαφέστατο χρονοδιάγραμμα, όπως επίσης και οικονομικό προυπολογισμό.

buzz it!

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Όταν κάποιοι πήγαιναν για μπάνιο ή εκείνη την εποχή διάβαζαν

Ανακοινώθηκαν τα μέτρα για διέξοδο από την κρίση και σίγουρα δεν μπορεί κανείς από εμάς να είναι ευτυχής που η Ελληνική κυβέρνηση έφτασε σε αυτό το σημείο, αλλά δυστυχώς όπως έχω ξαναγράψει, στην κατάσταση που έφερε η Ν.Δ την οικονομία δεν νομίζω ότι είχαμε και πολλές επιλογές.

Σίγουρα πολλοί θα διαμαρτυρηθούν για όσα ανακοινώθηκαν, γιατί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πλήττονται σε μεγάλο βαθμό. Κατανοώ λοιπόν τις διαμαρτυρίες ειδικά όσων ατόμων πάλεψαν και αγωνίστηκαν για να φύγει η επικίνδυνη κυβέρνηση της Ν.Δ πιστεύοντας ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να διορθωθούν χωρίς να εφαρμοστούν σκληρά μέτρα.

Εκείνο όμως που με εκνευρίζει είναι όταν εισπράττω διαμαρτυρίες
α) Από άτομα που όλα αυτά τα χρόνια στήριξαν τις όποιες πράξεις της Ν.Δ,
β) Από άτομα ( ακόμα και του χώρου μας ) που όταν κάποιοι από εμας τρέχαμε να πείσουμε τον κόσμο για το πόσο επικίνδυνη ήταν αυτή η κυβέρνηση της Ν.Δ, αυτοί απήχαν ακόμα και από διαδικασίες ψήφου όπως οι ευρωεκλογές και πήγαιναν για μπάνιο,
γ) Από τους γνωστούς "δημοσιογράφους" που επί των ημερών της Ν.Δ δεν ήξεραν ούτε για το έγκλημα, ούτε βέβαια ήξεραν οικονομικά, ενώ τώρα ξέρουν να αναλύουν τα πάντα, να προτείνουν λύσεις, ακόμα και να κρίνουν αν τα μέτρα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Για το πως φτάσαμε εδώ ας αναλογιστεί κανείς τις ευθύνες που του αναλογούν και ας μη βγάζει την ουρά του έξω.

buzz it!

Η σωτηρία της οικονομίας είναι μόνο το πρώτο, απαραίτητο βήμα.



Πολλές αλήθειες όπως πάντα από το Γιώργο Παπανδρέου στην ομιλία του στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Απόλα όσα είπε θα σταθώ σε μία φράση που αφορά τις ευθύνες όχι μόνο της κυβέρνησης της Ν.Δ αλλά και όσων στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν τις πράξεις της.


"Και όποιος επιχειρεί να δικαιολογήσει σήμερα την κυβέρνηση του κ. Καραμανλή και της ΝΔ, που στις 2 Οκτωβρίου είπαν συνειδητά ψέματα εγγράφως, στο όνομα της Ελληνικής Δημοκρατίας, σε όλους αυτούς που σήμερα προσπαθούμε να πείσουμε ότι μπορούμε, το μόνο που κάνει είναι να αποδεικνύει ότι είναι αμετανόητος υπέρμαχος του ψεύδους και της ανευθυνότητας, σε βάρος της ιστορίας αυτού του τόπου, αλλά και σε βάρος των πολιτών αυτής της χώρας και των παιδιών της."

buzz it!