Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Διαπλοκή, αδιαφάνεια, συγκάλυψη και πολλά ψέματα

Από που να ξεκινήσει κανείς για τον απερχόμενο. Ξεκίνησε με πολλά ψέματα πριν έξι χρόνια ότι θα σώσει την Ελλάδα και κατάφερε δυστυχώς να πείσει ένα μέρος του Ελληνικού λαού ώστε να του εμπιστευτούν την διακυβέρνηση της χώρας. Το τι θα έκανε το ήξερε και ο ίδιος και οι συνεργάτες τους. Βλέπετε είναι γνωστές σε όλους μας οι μέθοδοι και οι επιλογές των συντηρητικών κυβερνήσεων είτε λέγονται κυβερνήσεις του Μητσοτάκη ή του Καραμανλή. Ποτέ δεν παρέδωσαν τη διακυβέρνηση και τα οικονομικά και άλλα μεγέθη να είναι σε καλύτερη κατάσταση από παλιά. Θέλουν απλώς την εξουσία για τον εαυτό τους και κάποιους λίγους.

Και ερχόμαστε στα σημερινά. Αφού τόσα χρόνια δεν εμφάνιζαν πρόγραμμα, έχουν το θράσος με πρώτο και καλύτερο τον απερχόμενο, να μιλάνε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν καταθέτει προτάσεις, δεν έχει πρόγραμμα, ότι αοριστολογεί και μέσα σε όλα αυτά ρίχνουν και την κατάλληλη κινδυνολογία, που πάντα ξέρουν να χρησιμοποιούν όταν βλέπουν να φεύγει το έδαφος κάτω από τα πόδια τους. Αγράμματοι σίγουρα δεν είναι για να μην καταλαβαίνουν τι προτείνετε μέσα από το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, η μέθοδος όμως είναι γνωστή , πες πες Κε Καραμανλή κάποιος θα τσιμπήσει, κάποιος θα παραπλανηθεί από εκείνους που θεωρείται ότι είναι αφελείς.

Από ψέματα τι να πούμε, να ξεκινήσει κανείς από τη φράση του Κ.Κ ότι όλες οι υποθέσεις σκανδάλων οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη και να καταλήξουμε να βαπτίζει την Ανθούσα δασική έκταση, μόνο και μόνο για να συκοφαντήσει το Γιώργο Παπανδρέου, γιατί μη μου πει κανείς ότι δεν πρόλαβε να διαβάσει το ΦΕΚ που το είχε μαζί του και ήθελε και να το παραδώσει. Προσωπικά θα ήθελα να ακούσω περισσότερες φορές το Γιώργο Παπανδρέου στο χθεσινό debate να λέει ότι "ψεύδεστε Κε Καραμανλή" , αλλά βλέπετε ο Πρόεδρος είναι αρκετά ευγενής και ίσως να μην περίμενε ότι θα φτάσει ο Κ.Κ σ' αυτό το χάλι.
Δυστυχώς για τον τόπο αυτό είναι το επίπεδο του "καταλληλότερου".

buzz it!

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Οι εκλεκτοί της διαπλοκής και όχι μόνο

«Κάνουν κουμάντο στη Ρηγίλλης και στο Μαξίμου οι εκλεκτοί της διαπλοκής». Τάδε έφη ο Σάββας Τσιτουρίδης. Μόνο που κ. Τσιτουρίδη δεν είναι μόνο εκλεκτοί της διαπλοκής, είναι εκλεκτοί του κουκουλώματος, είναι εκλεκτοί του ψέματος και της παραπλάνησης του Ελληνικού λαού, με άλλα λόγια έχουν και άλλα "εκλεκτά" προσόντα, μην τους αδικείς ότι είναι μόνο διαπλεκόμενοι.



buzz it!

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Ας γνωρίσουμε αυτούς που θα σταυρώσουμε

Σε λίγες μέρες κλείνουν οι λίστες των υποψηφίων και καλό θα είναι ο καθένας από εμας πριν επιλέξουμε ποιον θα σταυρώσουμε να γνωρίζουμε κάποια πράγματα γι΄αυτόν. Δεν αρκεί η γνώμη του γνωστού ή του γείτονα, δεν αρκεί το βιογραφικό του και η πορεία του, δεν αρκεί να δείχνει καλά στο γυαλί ή να ξέρει να τσακώνεται. Χρειάζεται περισσότερο ψάξιμο για να μην το μετανοιώσουμε, όπως σίγουρα το έχουμε μετανοιώσει για πολλούς.

Η βουλή έχει ανάγκη από άτομα σωστά, άτομα με διάθεση για δουλειά, άτομα που θα κρίνουμε ότι μπορούν να προσφέρουν στο τόπο. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να έχουμε μία πιο τεκμηριωμένη άποψη για το σταυρό που θα βάλλουμε.

buzz it!

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Πράσινη Προεκλογική Εκστρατεία

Είναι εδώ και πολλά χρόνια που διαφωνώ με φίλους και γνωστούς για την ανάγκη της αφίσσας, πιστεύοντας ότι υπάρχουν και άλλοι τρόποι να ενημερώσεις τον κόσμο για μία εκδήλωση ή για να προβάλεις τις θέσεις σου χωρίς να ρυπαίνεις. Ξέρω και αναγνωρίζω ότι στο παρελθόν η αφίσσα και η αφισσοκόληση αποτελούσε μέρος της όλης προεκλογικής διαδικασίας, ένα μέρος του αγώνα που έκανε ο καθένας, πρέπει όμως σε όλα να πηγαίνουμε μπροστά και να μην είμαστε κολλημένοι στα παλιά.

Έτσι ειλικρινά η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου, που αφορά τον προεκλογικό αγώνα με χαροποιεί ιδιαίτερα γιατί επιτέλους γίνεται η αρχή για κάτι που θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ πολύ καιρό.

"3. Οικολογική εκστρατεία

- Το ΠΑΣΟΚ και οι οργανώσεις του δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουν τη μέθοδο της αφισοκόλλησης για καμία προεκλογική δραστηριότητα.

- Το ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται για μια «πράσινη» προεκλογική εκστρατεία και για την ανάληψη της δαπάνης καθαρισμού των χώρων των προεκλογικών του συγκεντρώσεων."

Προσωπικά θα ήθελα και σε άλλες εκδηλώσεις, όπως εκλογές συλλόγων, φοιτητικές εκλογές κλπ να εκλείψει όλο αυτό το χαρτί κολλημένο σε τοίχους και όπου αλλού νομίζει κανείς. Δεν νομίζω στην εποχή που ζούμε ότι πείθεται κανείς όταν δει ολόκληρο το τοίχο με συνθήματα και αφίσσες. Ο σεβασμός προς το περιβάλλον δεν πρέπει να είναι μόνο στα λόγια, αλλά και να επιβεβαιώνεται και με έργα.

buzz it!

Μία μόνο αλήθεια είπε

Αναφέρομαι στον κ. Καραμανλή που το τελευταίο διήμερο έδωσε το σώου του στη Θεσ/νικη βοηθούμενος βέβαια και από πολλούς δημοσιογράφους, που μας έπρηξαν για την "ειλικρίνεια" του.

Ξέρει πολύ καλά ότι δεν θα βγει, όπως επίσης ξέρει ότι κανείς δεν τον πιστεύει. Τι κάνει λοιπόν προσπαθεί να βγάλει τους άλλους ότι λένε ψέματα. Παραδέχεται ότι τα πράγματα είναι δύσκολα και ότι θα επιβάλλει πάγωμα μισθών και συντάξεων και ο κάθε αφελής μπορεί να σκεφτεί γιατί όλοι οι υπόλοιποι και κυρίως το ΠΑΣΟΚ δεν το λένε στο κόσμο; Και βέβαια από κοντά οι γνωστοί - άγνωστοι δημοσιογράφοι που επιμένουν να ρωτούν αν το ΠΑΣΟΚ θα δώσει αύξηση και αν αυτή θα είναι 1, 2 ή 3%. Θα ήθελα να θυμίσω ότι όταν ο Μητσοτάκης μιλούσε για το περιβόητο 0+0 =14 και τη μη δυνατότητα να δωθούν αυξήσεις λόγω κακής οικονομίας, το ΠΑΣΟΚ παραλαμβάνοντας σε κακό χάλι πάλι την οικονομία και αυξήσεις έδωσε και κατάφερε να ορθοποδήσει η οικονομία. Για να μη πάω ακόμα πιο πίσω την εποχή του Αντρέα που κάτι αντίστοιχα λεγόντουσαν. Οι δεξιοί την κινδυνολογία την έχουν μέσα τους. Δεν θέλουν πολίτες να σκέφτονται, τους θέλουν φοβισμένους για να μπορούν να κάνουν ότι θέλουν.

Είναι λοιπόν θέμα επιλογών και ας αφήσουν το παραμύθι της κρίσης. Αν η κατάσταση είναι χάλια είναι από δικές τους επιλογές για να οφεληθούν λίγοι. Τα πράγματα σίγουρα είναι δύσκολα, αλλά δεν θα είναι η πρώτη φορά που το ΠΑΣΟΚ θα παραλάβει μία τέτοια κατάσταση, έχει εμπειρία και έχει αποδείξει ότι μπορεί να αντιστρέφει αυτές τις καταστάσεις.
Βλέπεις κάθε φορά που αναλαμβάνει η Ν.Δ ο τόπος πάει πολύ πίσω. Ειλικρινά ας μου πει κάποιος τι εφελήθηκε ο απλός πολίτης και η χώρα κάθε φορά που ήταν στην κυβέρνηση η Ν.Δ .

Ψέματα λοιπόν παντού, εκτός από μία αλήθεια που μάλλον μπορεί να μετάνοιωσε που την είπε, εκείνη που αφορούσε την Παιδεία. Είπε λοιπόν ο κ. Καραμανλής

"Λάθος μου που έκανα διάλογο"

Έτσι εννοούν οι τις Ν.Δ τη δημοκρατία. Αποφασίζουμε και διατάσσσουμε.

buzz it!

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Τελικά εφόσον είναι αθώοι γιατί δεν θα τους βάλει στη λίστα των υποψηφίων

Κυκλοφορούν φήμες για αποκλεισμό από τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ ατόμων που ενεπλάκησαν σε διάφορα σκάνδαλα και το ερώτημα του απλού πολίτη είναι :
Αν είναι ένοχοι γιατί τους κάλυψε; Αν είναι αθώοι γιατί δεν άφησε να διερευνηθούν όλες οι υποθέσεις και να μη μείνει σ' αυτούς το στίγμα, κάτι που ίσως είναι χειρότερο. Και τώρα γιατί τους κόβει; Θα εξηγήσει τους λόγους ή θα πει πάλι καμία αρλούμπα ότι επειδή πλήγωσαν την παράταξη δεν τους βάζουμε; Και τόσα χρόνια που τους είχες Κε Καραμανλή σε θέσεις υπουργών , υφπουργών κλπ δεν ήξερες ότι θα "πληγώσουν" την παράταξη. Μήπως και πάλι παραπλανήθηκες;;;;;;;;;;;;;
Θα μπορούσε βέβαια κάποιος να πει ότι μόνο αυτός ξέρει, το κακό όμως γι΄αυτόν είναι ότι ο κόσμος ξέρει πολύ καλά ποια είναι η αλήθεια.

buzz it!

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Ήρθε η ώρα για μία νέα αρχή

Εκλογές σε ένα μήνα λοιπόν και είναι μία ευκαιρία να απαλλαγεί η Ελλάδα από τη χειρότερη μεταπολιτευτική κυβέρνηση. Μία ευκαιρία να γίνει μία νέα αρχή, να αλλάξει πορεία η χώρα. Μία ευκαιρία που πρέπει ο καθένας να την αξιοποιήσει όσο περισσότερο μπορεί.

Η χώρα χρειάζεται μία δυνατή αυτοδύναμη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, που θα είναι σε θέση να εφαρμόσει το πρόγραμμα του και να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Μία αυτοδυναμία που σίγουρα πολλοί θα επιδιώξουν να μην επιτευχθεί ή να τη ψαλλιδίσουν, γιατί έτσι τους συμφέρει. Στο χέρι μας είναι να μην το επιτρέψουμε αυτό. Η ψήφος του κάθε πολίτη πρέπει να συμβάλει σε αυτή τη μεγάλη εθνική προσπάθεια.

buzz it!

Και για τις εκλογές φταίνε οι άλλοι

Προσωπικά δεν με εξέπληξε το τηλεοπτικό "διάγγελμα" του κ. Καραμανλή. Ήταν μία από τα ίδια. Για όλα φταίνε οι άλλοι.
Για την απογραφή που την προκάλεσαν οι ίδιοι με τις γνωστές συνέπειες, φταίνε άλλοι.
Για τα σκάνδαλα που κάθε μήνα έσκαγαν σε σημείο να μην τα προλαβαίνουμε, φταίνε άλλοι.
Για το χάλι της οικονομίας, που με δικές τους επιλογές το δημιούργησαν, φταίνε άλλοι.
Για το κάψιμο της μισής Ελλάδας, τα χρόνια της διακυβέρνησης τους, φταίνε άλλοι.
Για τη διάλυση του κράτους ( εκείνοι το έλεγαν ανασύσταση ), φταίνε άλλοι.
Για τη συρρίκνωση του εισοδήματος των εργαζομένων, φταίνε άλλοι και όχι οι επιλογές τους.
Για τη μη ύπαρξη εξωτερικής και ευρωπαϊκής πολιτικής, εννοείται φταίνε άλλοι.
Για τη διάλυση του συστήματος υγείας φταίνε οι άλλοι.

Με τέτοιους όμως πολιτικούς που για όλα φταίνε οι άλλοι και που δεν είναι σε θέση να αναλάβουν μία ευθύνη, η Ελλάδα όχι μόνο δεν πάει μπροστά αλλά και γυρίζει πολύ πίσω.

Ήρθε λοιπόν η ώρα του λαού, ενός λαού που παραπλανήθηκε από τα παχιά και επικοινωνικά λόγια του κ. Καραμανλή. Ο λαός όμως τώρα ξέρει ότι όσα και αν πει ο κ. Καραμανλής και με όποιον τρόπο και τα πει, χρησιμοποιώντας με το γνωστό τρόπο και το σώμα του, δεν θα πιάσουν τόπο. Μπούκτησε από ψέμα.

Ήρθε λοιπόν η ώρα για μια νέα αρχή, για μια νέα πορεία.

buzz it!