Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Σταματήστε να ζεσταίνετε τα ίδια σενάρια

Αναφέρομαι στη γνωστή ιστορία της συνεργασίας ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ, που όποτε κάποιοι δουν τα σκούρα την εμφανίζουν για να παραπλανούν τον κόσμο.

Γράφει λοιπόν η "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ" για ανάγκη συνεργασίας των δύο μεγάλων κομμάτων για τη μετεκλογική περίοδο, η "ΑΥΓΗ" αναφέρεται για απειλή Καραμανλή με πρόωρες και για νουθεσίες για συγκυβέρνηση, ενώ η "ΑΥΡΙΑΝΗ" αναφέρεται στο κόσμο της αγοράς που ζητά τη συγκυβέρνηση.

Η Ελλάδα χρειάζεται μία νέα αυτοδύναμη κυβέρνηση, δυνατή να ανταποκριθεί στα προβλήματα του λαού της και όχι δέσμια των όποιων συμφερόντων. Θέλω λοιπόν σε όλους αυτούς που ζεσταίνουν και ξαναζεσταίνουν τα σενάρια αυτά, γιατί έτσι τους συμφέρει, να θυμίσω τα ξεκάθαρα λόγια του Γιώργου Παπανδρέου στη βουλή στις 22/12/2008.

ΨΑΞΤΕ ΑΛΛΟΥ, ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ!"

ΥΓ (1) : Τώρα που απειλεί ο "καταλληλότερος" για τις πρόωρες πρέπει όλος ο λαός να τρομάξει;
ΥΓ (2) : Πόσο πρόωρες είναι αυτές οι εκλογές όταν όπως λέει και ένας φίλος
"Με τέτοια άθλια διακυβέρνηση, πόσο "πρόωρες" μπορούν να χαρακτηρισθούν οι εκλογές;"

buzz it!

Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Για σώου καταλληλότερε είσαι πρώτος

Υποτίμησαν το μέγεθος και τι εξέλιξη θα είχε η φωτιά, μπέρδεψαν τις περιοχές ( κατα δήλωση του Δημάρχου Μαραθώνα ) και ενώ οι φωτιές δεν είχαν σβήσει "ο καταλληλότερος" πήγε να συγχαρεί του πιλότους και τους μηχανικούς των αεροσκαφών.

Κε πρωθυπουργέ αυτές τις στιγμές όσο δεν έχουν ελεγχθεί όλες οι εστίες της φωτιάς είτε αφήνεται αυτούς τους ανθρώπους να συνεχίσουν το ηρωικό έργο που επιτελούν είτε τους αφήνεται να ξεκουραστιούν, για να έχουν δυνάμεις για να συνεχίσουν και δεν τους τρώτε άσκοπα το χρόνο για χαιρετούρες και τέτοιες αηδίες. Με επικοινωνιακά τρυκ ούτε σβήνονται οι φωτιές ούτε παρουσιάζεται έργο.

buzz it!

Συμπτώσεις

Όταν κάηκε η Ηλεία πολλά ειπώθηκαν και γράφτηκαν για την Ιονία οδό. Τώρα όλως τυχαίως όπως ανακάλυψε το blog Οι στιγματισμένοι οι περιοχές των καμένων είναι οι ίδιες με εκείνες που αναφέρονται στο σχέδιο Σουφλιά.

Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του.

buzz it!

Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

Τι άλλο θα καεί ;

Κάθε χρόνο τα ίδια με δηλώσεις του ιδίου του "καταλληλότερου πρωθυπουργού" ότι η χώρα είναι έτοιμη για τυχόν πυρκαγιές και κάθε χρόνο καίγεται η μισή Ελλάδα. Και βέβαια δε φταίει κανείς από τους πολιτικούς προϊστάμενους , δεν φταίει ο πρωθυπουργός, δεν έχει κανείς τσίπα έστω και στα λόγια να παραιτηθεί.

Φταίνε πάντα άλλοι. Οι ασύμμετρες απειλές, ο στρατηγός Άνεμος, φταίει ο Θεός γιατί δεν φρόντισε να βρέχει. Σε λίγο θα μπλέξουν και τους μετανάστες. Κανείς τους όμως δεν μιλά για την ανικανότητα τους να διαχειριστούν τέτοιες σοβαρές καταστάσεις, για τη διάλυση της πυροσβεστικής και του κρατικού μηχανισμού μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθούν οι υμέτεροι.
Είναι χαρακτηριστικό ότι και φέτος υπήρχε σχετική επερώτηση στη βουλή (26-3-09) για περίεργες μεταθέσεις και κρίσεις αξιωματικών της πυροσβεστικής στα πλαίσια της επανίδρυσης του κράτους της δεξιάς.

ΥΓ : Αλήθεια μπορεί να μου πει κάποιος αυτοί οι περιβόητοι αγροφύλακες τώρα που καίγεται το σύμπαν τι κάνουν; Πάντως περιοδεία με ελικόπτερο για να δουν τις φωτιές μάλλον δύσκολο.

buzz it!

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

Η μεγάλη αλλαγή ωρίμασε

Συνηθίζω να λέω σε φίλους και γνωστούς και δυστυχώς αποδεικνύεται, ότι κάθε φορά που αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση της χώρας η δεξιά ότι έχει κερδηθεί μετά από κόπους και αγώνες χάνεται μέσα σε λίγους μήνες και γυρίζουμε όχι απλώς στην αρχή αλλά και ακόμα πιο πίσω.

Μετά τη διακυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη όλοι μα όλοι συμφωνούσαμε ότι ήταν η χειρότερη κυβέρνηση που είχε περάσει από τον τόπο και όμως τελικά αποδεικνύεται ότι η Ν.Δ του κ. Καραμανλή μας διέψευσε. Πέρα από το χάλι σε όλους τους τομείς, την οικονομία, την υγεία, την δημόσια διοίκηση κλπ, η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να γραφτεί στο βιβλίο Γκίνες για τα πάσης φύσεως σκάνδαλα που σκάνε αλλά και που θα σκάσουν . Είναι ειλικρινά πρωτόγνωρο ο "δικός τους" Ρίζος να προαναγγέλει στον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ "Ποιο άλλο μεγάλο σκάνδαλο θα καλύψει και το Βατοπέδι αν δεν το προλάβει η κυβέρνηση".

Έχουμε πιάσει πάτο σε πολλά, δεν πάει άλλο. Δεν αξίζει η Ελλάδα τέτοια τύχη, δεν αξίζει στον απλό εργαζόμενο τέτοια κυβέρνηση που το μόνο που την ενδιαφέρει είναι πως θα οφεληθούν λίγοι σε βάρος των μη εχόντων. Δεν μπορεί η διαπλοκή με οικονομικά και άλλα συμφέροντα να παίζει στις πλάτες του απλού πολίτη.

Είναι αναγκαία η μεγάλη αλλαγή. Είναι αναγκαία η διαφάνεια και η τήρηση κανόνων και αξιών μιας ευνομούμενης πολιτείας. Και την αλλαγή αυτή μπορεί να εγγυηθεί ο Γιώργος Παπανδρέου. Το έχει δείξει με την στάση του εδώ και πολύ καιρό, όταν δεν δίστασε να προτείνει εξεταστικές επιτροπές και για περιόδους που αφορούσαν το ΠΑΣΟΚ, που δεν δίστασε ξεκάθαρα να μην κάνει το κέφι γνωστών μιντιακών συμφερόντων και για αυτό πολεμήθηκε από αυτά.

Στο άρθρο - παρέμβαση με τίτλο

"ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ "

στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου λέει πολλά, προτείνει ξεκάθαρα πολλά και αξίζει να το διαβάσει κανείς.


buzz it!

Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

Στοιχεία θα δωθούν εκεί που μπορεί να πιάσουν τόπο

Αναφέρομαι στη γνωστή υπόθεση της Siemens και το γνωστό παιχνίδι που παίζει ο Χριστοφοράκος και οι δικηγόροι του για τα στοιχεία που έχουν. Έχουν λέει στοιχεία που αν τα ζητήσει η Ν.Δ θα τους τα δώσουν, όταν όμως τα ζητά ξεκάθαρα το ΠΑΣΟΚ αρνούνται. Bλέπεις δεν περίμεναν τέτοια αντίδραση.

Ο καθένας βέβαια μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του, ένα όμως είναι σίγουρο ότι ενώ η θέση του ΠΑΣΟΚ και του ίδιου του Προέδρου είναι ξεκάθαρη εδώ και πολύ καιρό, όλοι οι υπόλοιποι και κυρίως της Ν.Δ θέλουν να διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση. Θέλουν να την κουκουλώσουν, όπως κουκούλωσαν και τόσες άλλες υποθέσεις ( όπως παραδέχθηκε και ο κ. Μανώλης ), θέλουν να προκαλέσουν τέτοια σύγχυση έτσι ώστε να αμφιβάλει κανείς και για τον ίδιο του τον εαυτό, θέλουν να απαξιωθεί ακόμα περισσότερο η πολιτική για να παίζουν κάποιοι στην πλάτη του λαού τα παιχνίδια τους.

Τα ξεκάθαρα λόγια και η θέση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου σε θέματα διαφάνειας δεν τους εξυπηρετούν, δεν τους συμφέρουν, δεν τους ταιριάζουν.


buzz it!