Πέμπτη 26 Ιουνίου 2008

Σοσιαλιστική Διεθνής : "Τολμούμε - Κάνουμε τη διαφορά" και κάποιοι δημοσιογράφοι κάνουν τη διαφορά ..........

Έχεις τι τύχη να κάνεις τη πρώτη ερώτηση σε μία συνέντευξη που θα παίξει σε όλο το κόσμο, δεν κινδυνεύεις να σε προλάβουν άλλοι με άλλες σωστές και έξυπνες ερωτήσεις και διαλέγεις ερώτηση που θυμίζει λίγο εκπομπή μεσημεριού στην τηλεόραση. Τι να πει κανείς, αυτό ενδιαφέρει το κόσμο; Πρέπει σε όλα να υπάρχει ισοπέδωση, απαξίωση; Έλεος πια.

Αναφέρομαι στην πρώτη ερώτηση που τέθηκε στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο Ζάππειο του Γιώργου Παπανδρέου ( Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ) και του Louis Ayala (Γραμματέα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ) για το 23ο Συνέδριο που θα γίνει στο Λαγονήσι.

"Κύριε Πρόεδρε, διαβάζουμε, και έχω την εντύπωση ότι αυτό είναι και γενική εικόνα που υπάρχει στην κοινή γνώμη για το Συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και αυτό ίσως λόγω και δικών σας παραλείψεων, ότι δεν είναι τίποτα άλλο από μια συγκέντρωση σοσιαλιστών οι οποίοι έρχονται στην Αθήνα να κάνουν πολυτελείς διακοπές και παρεμπιπτόντως να μιλήσουν για τη φτώχεια και την πείνα και να εκλέξουν εσάς για δεύτερη φορά Πρόεδρο της Διεθνούς".

Κάποιοι παρεμπιπτόντως κάνουν πολιτικό ρεπορτάζ.....................

buzz it!

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2008

Ας μη χαθεί άλλη ευκαιρία

Σε μία εποχή που ο καθένας μας καταλαβαίνει τα παιχνίδια που παίζονται από διάφορα κέντρα, σε μία εποχή που ο λαός πληρώνει το "μάρμαρο" πολύ ακριβά, η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου είναι ξεκάθαρη και δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία αυτή.

Όλα στο φως, για να απελευθερωθεί η πολιτική ζωή του τόπου (όπως αναφέρει στις δηλώσεις του στη βουλή) από την ομηρία από αδιαφανή οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα.

Στο χέρι όλων μας είναι να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια, να αγωνιστούμε για τη Δημοκρατία και τη διαφάνεια στη χώρα μας. Δικαιολογίες για κανένα δεν υπάρχουν. Θέλουμε ή δεν θέλουμε να καθαρίσει το τοπίο. Μας αρέσει ή δεν μας αρέσει αυτή η κατάσταση.

Η στάση του καθενός μας και πρώτης της κυβέρνησης θα δείξει πόσο θέλουμε να υπάρχει διαφάνεια, πόσο θέλουμε να καταπολεμηθεί η διαφθορά και πόσο μας ενδιαφέρει η αυτονομία του πολιτικού συστήματος.


buzz it!

Yπόθεση SIEMENS και εξεταστική

Προς θεού δεν είμαι ούτε ανακριτής, ούτε εισαγγελέας αλλά και ούτε ντετέκτιβ για να είμαι σε θέση να ξέρω τι ακριβώς έγινε, ποιος είναι ένοχος σε αυτή την υπόθεση, ποιος τα πήρε και γιατί τα πήρε, εκείνο όμως που είναι ξεκάθαρο σε μένα είναι ότι κάποιοι δεν θέλουν για πολλούς λόγους να ξεκαθαρίσει αυτή η κατάσταση και να μειωθεί όσο αυτό είναι εφικτό το πρόβλημα της διαφθοράς.

Από πλευράς ΠΑΣΟΚ, ο Πρόεδρος Γιώργος Παπανδρέου έχει ζητήσει επανειλημμένα

α) Μια πανεθνική διακομματική εκστρατεία κατά της διαφθοράς στη χώρα μας ( συνάντηση όλων των κομμάτων υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας με θέμα την καταπολέμηση της διαφθοράς στη χώρα μας)
β) Τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση SIEMENS,

όμως η κυβέρνηση το μόνο που κάνει είναι να σφυρά αδιάφορα και με διάφορα επικοινωνιακά τρυκ να προσπαθεί, όπως και με άλλες καραμπινάτες περιπτώσεις, να αποπροσανατολίζει τον κόσμο.

Όταν δεν αποδέχεσαι ως κυβέρνηση τα αυτονόητα, όταν δεν δέχεσαι να χυθεί άπλετο φως τότε όχι μόνο δείχνεις ότι είσαι ένα μέρος του διαχρονικού αυτού προβλήματος, αλλά και ότι η όλη αυτή κατάσταση σε εξυπηρετεί και σου αρέσει.

buzz it!

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2008

Ο σεβασμός, η "διαγραφή" , το αλάθητο και η συμμετοχή των πολιτών

Διαβάζοντας και ακούγοντας δηλώσεις διαφόρων δημοσιογράφων, πολλών στελεχών και μη σχετικά με το θέμα που προέκυψε με τον τέως πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, θα ήθελα να καταθέσω και εγώ ως απλός και ενεργός πολίτης τη γνώμη μου.

Πρώτα - πρώτα δεν νομίζω ότι κανένας από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και ειδικά ο Πρόεδρος Γιώργος Παπανδρέου αμφισβήτησε το έργο που έγινε επί κυβερνήσεων Σημίτη, άσχετα αν κάποιοι σκόπιμα προσπαθούν να περάσουν μία τέτοια άποψη.

Δεύτερον αν διαβάσει κανείς προσεχτικά την επιστολή του Προέδρου δεν μιλά για διαγραφή, αλλά για κάτι αυτονόητο, ότι δηλαδή τι να σε κάνω στην κοινοβουλευτική ομάδα, όταν άλλα αποφασίζουμε και άλλα πράττεις.

Μπορεί να γίνει έτσι αντιπολίτευση; Για κάθε τι πρέπει να είναι σύμφωνος και ο τέως πρωθυπουργός και αν δεν συμφωνεί να μην γίνεται τίποτα ή να συμφωνούν οι υπόλοιποι μαζί του. Έλεος

Και έρχομαι και στην ουσία όταν οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ για το δημοψήφισμα είναι ομόφωνες και στο Συνέδριο και στο Πολιτικό Συμβούλιο η δημοσιοποίηση των όποιων διαφωνιών του τέως πρωθυπουργού τι νόημα είχαν; τι εξυπηρετούσαν;

Τι πιο καλύτερο από ένα δημοψήφισμα όπου ο λαός ενημερωμένος θα έπαιρνε την σωστή απόφαση και την ευθύνη για το μέλλον του.

buzz it!

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008

Δημοκρατική συμμετοχή των πολιτών

Εδώ και πολλά χρόνια σε συζητήσεις με γνωστούς και φίλους έχω ακούσει να επαναλαμβάνονται τα ίδια και τα ίδια για τα προσόντα που θα πρέπει να έχει ένας ηγέτης και κανείς δεν μπαίνει στο κόπο να σκεφτεί ότι ο κόσμος αλλάζει και όλοι μας θέλουμε κάτι διαφορετικό. Από τη μία βλέπουμε τα προβλήματα να συσσωρεύονται και από την άλλη κάποιοι ψάχνουν για τον ηγέτη που θα έχει τις λύσεις στο τσεπάκι του, που μόνο αυτός θα είναι σε θέση να γνωρίζει ποιο είναι το καλό μας και αν κάτι δεν πάει καλά θα φταίει η "άτιμη η κοινωνία".

Για τις ευθύνες μας, για τη μη συμμετοχή κάποιων από εμάς δεν μιλάει κανείς. Το ότι σκόπιμα κάποιοι απαξιώνουν την πολιτική για να μπορούν να δρουν αυτοί μόνοι και ανενόχλητοι κανείς δεν μιλάει.

Γιατί τα λέω αυτά, γιατί διαβάζοντας την χθεσινή ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στη βουλή στο κλείσιμο της λέει

"Δεν πιστεύω στα παλιά πρότυπα ηγετών. Ο 21ος αιώνας απαιτεί ηγέτες που στηρίζουν και αγωνίζονται για τη μεγαλύτερη δυνατή δημοκρατική συμμετοχή των πολιτών"

Για το τελευταίο όχι απλά το λέει, αλλά από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το τιμόνι του ΠΑΣΟΚ έμπρακτα και με πολλές δυσκολίες προσπαθεί να το πραγματοποιήσει. Στο χέρι μας είναι να αρπάξουμε αυτή την ευκαιρία, αν θέλουμε κάτι να αλλάξει και στο Κίνημα αλλά και στο τόπο.




ΥΓ : Ευχαριστώ το φίλο Στέφανο για την προώθηση του Video

buzz it!

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2008

Αυτό θα πει κοινωνική πολιτική της Ν.Δ

Άλλοι σκέπτονται πως θα πάνε διακοπές έστω και μία βδομάδα, άλλοι δεν θα πάνε καθόλου, άλλοι με το ζόρι τα βγάζουν πέρα με το μισθό τους ή τη σύνταξη τους και από την άλλη το Υφυπουργείο Αθλητισμού καλεί όσους βουλευτές θέλουν να συμμετέχουν σε ειδικές πτήσεις τσάρτερς για την Αυστρία για να παρακολουθήσουν την Εθνική Ελλάδα, δωρεάν βέβαια.

Τι να πει κανείς, για τέτοια υπάρχουν λεφτά για τους κυβερνώντες. Σωστή λοιπόν η απόφαση να μη συμμετάσχει κανείς βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στον προγραμματισμό αυτό.

buzz it!

Τρίτη 3 Ιουνίου 2008

Κάποιοι θέλουν βρεγμένη σανίδα

Όταν ασχολείσαι με την πολιτική υποτίθεται και διάθεση έχεις και πρέπει να είσαι συνεπής σε αυτά που λες και πράττεις και όταν νοιώθεις ότι δεν είσαι σε θέση να ανταποκριθείς σε κάποια minimum αφήνεις σε κάποιον άλλον τη θέση σου.

Έχουν περάσει πάνω από δύο βδομάδες και υπάρχουν κάποιοι που ακόμα δεν έχουν παραδώσει στην ΕΚΑΠ όσα προβλεπόντουσαν για τις εκλογές της 18/5. Θέλουν ή δε θέλουν κυνήγημα?

Το τραγικό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι κάποιοι έχουν και τη σχετική κατάρτηση ( γνώσεις νομικής ή είναι δικηγόροι ) έτσι ώστε να μη δικαιολογούνται τόσο μεγάλες καθυστερήσεις. Έχει δίκιο ή δεν έχει δίκιο ο σ. Ανωμερίτης να απειλεί ότι δεν θα πιστοποιηθούν κάποιες οργανώσεις? Προσωπικά είμαι μαζί του.

Ο συνήγορος του μέλους και του φίλου, μαζί με την ΕΚΑΠ πρέπει να πάρουν κάποια μέτρα. Δεν μπορεί να συμμετέχουν σε όλες τις διαδικασίες συμπολίτες μας και μετά να περιμένουν πότε θα ξυπνήσει ο κάθε υπεύθυνος των εκλογικών διαδικασιών για να πράξει τα αυτονόητα.

buzz it!

Κυριακή 1 Ιουνίου 2008

Οι ανοικτές εκδηλώσεις είναι ότι καλύτερο



Χθες σάββατο πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος η εκδήλωση - συζήτηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε συνεργασία με τον Τομέα Περιβάλλοντος του ΠΑ.ΣΟ.Κ με θέμα:

«ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – ΕΝΕΡΓΕΙΑ – ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ»

Θα ήθελα να σταθώ σε κάποια σημεία της όλης εκδήλωσης, που τα θεωρώ σημαντικά.

Ξεκινώντας από το πρωί σε εμένα προσωπικά μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις η όλη προσπάθεια των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ να ενημερώσουν τον κόσμο και για την εκδήλωση, αλλά και να τον ευαισθητοποιήσουν για θέματα περιβάλλοντος. (Ο κόσμος θέλει και τον ευρωβουλευτή του στο δρόμο και κοντά του)

Δεύτερο ότι είχε προβλεφθεί στην εκδήλωση η συμμετοχή μικρών παιδιών. Δυστυχώς η γενιά η δική μας πήρε τα μηνύματα πολύ αργά και δεν μπόρεσε έτσι να αποφύγει λάθη.

Το τρίτο πολύ σημαντικό ήταν η συμμετοχή του κόσμου σε μία εκδήλωση, που όπως παρατήρησε και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Α. Παπανδρέου, στην ομιλία του ήταν "πολύ πρωτότυπη εκδήλωση, με έναν άλλο πολιτισμό".

Το τέταρτο η δημόσια πρόσκληση του Γ. Παπανδρέου για ενημέρωση των μελών και στελεχών του κινήματος από την WWF Hellas και την GREENPEACE.

"Και θα ήθελα εδώ να πω ότι, όπως ήρθαν, συμμετείχαν και παρουσίασαν τις απόψεις τους, η WWF και η GREENPEACE, θέλω κι εγώ να τους προσκαλέσω: Εμείς είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε όλες μας τις Οργανώσεις, σε όλη την Ελλάδα, να έρθουν να μας ενημερώσουν, να μας επιμορφώσουν, να μας εκπαιδεύσουν, να μας ευαισθητοποιήσουν για το μεγάλο αυτό θέμα του περιβάλλοντος"

Και τέλος στην κατάθεση από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ.Α Παπανδρέου πέντε προτάσεων για την προστασία του περιβάλλοντος.

Νομίζω ότι αξίζουν τέτοιες εκδηλώσεις να γίνονται πιο τακτικά και πάντα σε ανοιχτούς χώρους.

Φωτογραφίες μπορείτε να δείτε και στην ιστοσελίδα της Δ.Ο Ζωγράφου στο άρθρο
Δίνουμε τη μάχη για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

buzz it!